16:22 04.02.2021

Відкрите звернення народного депутата Олега Дунди до Президента

3 хв читати

Шановний пане Президенте!

Я - Олег Дунда, депутат мажоритарного округу Київщини, якого висувала наша партія. Коли я зустрічаюсь із виборцями мені дуже часто задають питання: «А які ідеологічні засади вашої партії?». Я починаю говорити про патріотизм, про ефективну працюючу економіку, про те, що Росія здійснює вже сім років військові дії на Сході України і нам дуже необхідно побудувати сучасну боєздатну армію. Зрештою, про те, що немає альтернативи євроатлантичній інтеграції і про інші близькі мені ідеологічні твердження. У відповідь мені кажуть, що чули інше. Причому не тільки від наших опонентів, але і від депутатів нашої фракції. І мені не завжди вдається такі звинувачення ефективно спростовувати.

Дійсно, коли формувались списки кандидатів від нашої партії ставка робилась на активних молодих людей з незаплямованою репутацією, лідерів суспільної думки на певних територіях. Тоді стратегічним завданням було змінити старий політичний клас незалежно від їх партійної належності, бо було зрозуміло, що реформуванню і змінам він не піддається. Мабуть тому ідеологічна і політична однорідність поглядів членів нашої команди не стояла на першому плані. Ми серйозно посунули старий політичний клас із політичної сцени нашої країни, хоча ще не повністю і не всюди. Але тепер чітке окреслення ідеології партії, як втілення світоглядних засад Президента, стає нагальним питанням.

Ми досить часто дискутуємо з колегами щодо ідеологічного світобачення, але це дискусія скоріше стосується наших особистих поглядів. Якщо ми вже назвались Зе-командою, то маємо відстоювати насамперед принципи Президента.

Маючи в своєму арсеналі ідеологічні засади Президента Зеленського фракція у Верховній Раді стала б дійсно сильною монолітною монобільшістю. І тому випадки провалу питань порядку денного лишилися б у минулому.

Всі депутати від «Слуги народу» мають зрозуміти, що ніхто з нас не прийшов до Верховної Ради сформованим політиком, що всіх нас привела до влади довіра народу до молодого, принципово іншого Президента. Тому на нас лежить певне моральне зобов’язання – забезпечення пріоритетності реалізації ідеологічних засад Президента Зеленського.

Але для цього бажано мати ці ідеологічні засади чітко сформованими. Я впевнений, зараз якраз настав час ідеологічно визначитись, без цього рухатись вперед неможливо! Зараз настав час, коли кожен, хто прийшов в політику під прапором  Президента Зеленського має відверто відповісти собі: «Я з Президентом Зеленським чи ні?».

Ті, хто не підтримують політичну лінію Президента, завжди мають право на самостійну політичну позафракційну діяльність і навряд чи їм в цьому будуть заважати. Так, можливо нас стане менше, але ми будемо сильніші, а може прийдуть на їх місце інші, теж амбітні, але більш командні гравці.

Я тезово хочу запропонувати власне бачення ідеологічного фундаменту Вашої і нашої  партії, але остаточне рішення за Вами!

  • Шлях євроатлантичної інтеграції є безальтернативним і не підлягає дискусії;
  • Росія є державою-агресором і таке визначення є незмінним до поновлення територіальної цілісності України;
  • В Україні ми будуємо політичну українську націю, яка об’єднує всіх громадян, хто вважає себе українцем, незалежно від етнічного походження.
  • Ми виступаємо за побудову ринкової економіки, бо тільки вона спроможна покращити якість життя громадян.
  • Реформа судоустрою – це повернення довіри громадян до судів.
  • Ми виступаємо за унітарну українську державу і розвиток потужного місцевого самоврядування як альтернативи прояву сепаратизму.

Можливі й інші більш широкі формулювання. Я ще раз повторюю, це моє власне бачення.

Пане Президент, час ідеологічно визначитись! Слово за Вами.

Народний депутат України Олег Дунда

(Київщина,  фракція «Слуга народу»)

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА