15:27 25.02.2021

Фокус представив щорічний рейтинг кращих шкіл України

2 хв читати

Журнал Фокус представив традиційний рейтинг кращих шкіл країни, сформований на аналізі результатів випускників, отриманих під час Зовнішнього незалежного оцінювання. При складанні рейтингу журналістами Фокуса було опрацьовано дані ЗНО 136,6 тис. учнів із 3,4 тис. навчальних закладів.

 "Хороша новина: наш рейтинг оновився на 31 позицію, це означає, що є нові лідери, нові успіхи в учнів та шкіл. Погана новина: навчальні заклади з п'яти областей України взагалі не потрапили до першої сотні. Значить, там є над чим працювати. Але математичний підрахунок успіхів — це лише частина нашої роботи. Важливо, що крім самого рейтингу журналісти Фокуса в декількох матеріалах досліджували, як взагалі розвивається шкільна освіта, куди нас приведе діджиталізація, навіщо потрібні профайли учнів, що буде зі старшими класами, хто і чим буде годувати дітей", — каже Олексій Газубей, головний редактор Фокуса.

П'ятий рік поспіль рейтинг очолює Київський ліцей "Інтелект". На другому місці — столичний Русанівський ліцей. Закриває трійку кращих шкіл країни дніпропетровський Ліцей-інтернат фізико-математичного профілю. Четверту сходинку рейтингу займає Український фізико-математичний ліцей КНУ ім. Тараса Шевченка. Вже другий рік стабільно посідає п'яте місце в списку кращих українських шкіл Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат ЛНУ ім. Івана Франка.

У лідерах за кількістю кращих шкіл — Київ: 38 шкіл — учасниць рейтингу знаходяться в столиці. Хороші позиції також зайняли Львів (10-та), Харків (9-та) і Дніпро (7-ма).

Топ-10 кращих українських шкіл:

1. Ліцей "Інтелект", Київ.

2. Русанівський ліцей, Київ.

3. Ліцей-інтернат фізико-математичного профілю, Дніпро.

4. Український фізико-математичний ліцей КНУ ім. Тараса Шевченка, Київ.

5. Фізико-математичний ліцей-інтернат при ЛНУ ім. Івана Франка, Львів.

6. Технічний ліцей КПІ ім. Ігоря Сікорського, Київ.

7. Ліцей №171 "Лідер", Київ.

8. Гімназія №178, Київ.

9. Природничо-науковий ліцей, Київ.

10. Ліцей при ДУ "Житомирська політехніка", Житомир.

Рейтинг у цифрах

 • 31 нова школа в рейтингу

 • 85 ліцеїв і гімназій — серед сотні кращих шкіл країни

 • 6 шкіл із районних центрів потрапили до рейтингу

 • другий рік поспіль жодна сільська школа не ввійшла в сотню кращих

Детальніше про школи — переможниці рейтингу читайте на сайті focus.ua

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА