14:51 28.03.2013

Список найбагатших українців у 2013 р. очолили Ахметов, Коломойський і Боголюбов - "Фокус"

2 хв читати
Список найбагатших українців у 2013 р. очолили Ахметов, Коломойський і Боголюбов - "Фокус"

Власник групи СКМ Рінат Ахметов залишається найбагатшим українцем станом на березень 2013 року з версією журналу "Фокус", а його партнер із гірничо-металургійного холдингу "Метінвест" Вадим Новинський пропустив вперед співвласників Приватбанку Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Згідно з оцінками "Фокуса", оприлюдненими в четвер у зв'язку з виходом рейтингу 200 найбагатших людей країни, статки Р.Ахметова за рік знизилися з $18,66 млрд до $16,83 млрд, а І.Коломойського і Г.Боголюбова - з $4,19 млрд до $3,645 млрд у кожного.

Водночас власник Group DF, як вважають у журналі, зміг збільшити своє багатство з $2,83 млрд до $3,327 млрд, що дозволило йому піднятися з п'ятого на четверте місце і випередити збіднілого з $4,37 млрд до $3,273 млрд Вадима Новинського.

У другій п'ятірці найбільшого успіху домігся власник EastOne Віктор Пінчук, статок якого збільшився з $1,8 млрд до $2,15 млрд і вивів його з восьмої на шосту позицію, тоді як Костянтин Жеваго втратив $0,34 млрд і з $1,92 опустився на сьоме місце .

Одну позицію втратив і став восьмим у рейтингу Костянтин Григоришин, активи якого зменшилися, на думку "Фокуса", з $2,02 млрд до $1,814 млрд.

Новачком першої десятки з $1,514 млрд став мажоритарій агрохолдингу МХП Юрій Косюк. Він посів місце вибулого з неї у зв'язку з просівшим ринком металургії співвласника ІСД Сергія Тарути, а завершує список найбагатших, як і рік тому, власник "Донецьксталі" Віктор Нусенкіс, статок якого за рік збільшився з $1,4 млрд до $1,507 млрд.

Коментуючи динаміку інших учасників рейтингу, "Фокус" називає старшого сина президента Олександра Януковича, статок якого покращився за рік вдвічі - до $196,5 млн.

Видання додає, що в його цьогорічному списку найбагатших українців 25 новачків і найяскравіший з них - власник холдингу ВЕТЕК Сергій Курченко: 27-річний харків'янин з активами мінімум у $650 млн посів 30 позицію.

"За межами списку опинилися мультимільйонери, в яких виникли проблеми з законом: у рейтингу немає Валентина Ісака (будівельна корпорація "Столиця"), якого оголошено в міжнародний розшук, і Владислава Дрегера, що перебуває в СІЗО за підозрою в шахрайстві в особливо великих розмірах", - зазначає "Фокус".

Журнал також додає, що в списку відсутні і ті, хто пішов із життя у минулому році, - Ольга Нечитайло-Ріджок ("Алкогольні традиції") і Олександр Савчук ("Азовмаш").

У повідомленні наголошується, що під час складання рейтингу оцінювалися лише видимі активи компаній на підставі офіційних даних, публічної інформації, консультацій з експертами та даних, наданих самими власниками. Не враховувалося особисте майно учасників і активи, що перебувають у пасивному управлінні, і право власності учасника на ці активи чітко не простежується.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АВСТРАЛІЯ ВИДІЛЯЄ УКРАЇНІ ПАКЕТ У 100 МЛН ДОЛАРІВ - МІНІСТР ОБОРОНИ МАРЛЗ

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА