08:46 02.03.2021

"Львівгаз" передає справи боржників до суду

2 хв читати
"Львівгаз" передає справи боржників до суду

Справи боржників, які не сплачують за доставку газу, передають до суду. Від початку 2021 року "Львівгаз" передав до суду 105 заяв про видачу судових наказів.

Ще 45 тис. клієнтів компанії отримали досудові повідомлення на загальну суму понад 10 млн. грн.

"Львівгаз" передає справи до суду, незалежно від суми заборгованості. Якщо споживач кілька місяців не сплачує за доставку газу і не пише заяву на реструктуризацію боргу – має всі шанси сплачувати рахунки за розподіл газу в судовому порядку.

Бувають випадки, коли споживач не сплачує за доставку газу, при цьому сума боргу в межах 500 грн. Його справу передають до суду і стягують борг, при цьому судовий збір складе майже половину від суму – 210 грн.

"Львівгаз" змушений подавати до суду на боржників. Уже надіслано біля 45 тис. досудових попереджень про необхідність сплатити за послугу з розподілу газу. Стягнення боргів у судовому порядку призведе до додаткових фінансових витрат, тому радимо споживачам дотримуватися платіжної дисципліни та вчасно сплачувати за надані послуги", – зауважує комерційний директор АТ "Львівгаз" Олег Вінцюк.

Окрім боргу, споживачу доведеться сплатити судовий збір – до 2,1 тис. грн, а також виконавчий збір – 10% від суми заборгованості. Також можлива заборона виїзду за межі України. У багатьох випадках сума додаткових витрат перевищить суму, яку споживачеві слід сплатити за послугу з розподілу газу. У газорозподільній компанії рекомендують не чекати судового рішення та сплачувати за доставку газу вчасно – щомісяця до 20 числа. Якщо споживач через певні обставини не може вчасно оплатити послуги, він може написати заяву на реструктуризацію боргу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА