14:25 15.03.2021

Депутати пропонують змінити систему зарахування ПДФО до місцевих бюджетів

2 хв читати
Депутати пропонують змінити систему зарахування ПДФО до місцевих бюджетів

За ініціативою депутатської групи "Довіра" у Верховній Раді зареєстровані законопроекти №5244 і №5245, які встановлюють новий принцип розподілу податку на доходи фізичних осіб між місцевими бюджетами.

"Після великої кількості звернень від голів ОТГ до депутатської групи "Довіра" ми ініціювали реєстрацію законопроектів, які підписали майже всі депутатські фракції та групи. Адже діюча модель сплати та зарахування ПДФО є недосконалою", - заявив під час погоджувальної ради парламенту голова депутатської групи "Довіра" Олег Кулініч.

На сьогодні, згідно зі статтею 168 Податкового кодексу, ПДФО зараховується до місцевого бюджету за місцезнаходженням юридичної особи, яка виплачує оподатковані доходи фізичній особі.

"Однак, як свідчить практика, ця модель сплати ПДФО є вкрай недосконалою та не задовольняє потреби територіальних громад, особливо громад сіл, селищ та невеликих міст. Документами пропонується встановити порядок сплати податку на доходи фізичних осіб пропорційно у розмірі 50% за місцем проживання чи реєстрації та 50% за місцем роботи такої фізичної особи", - зазначається на офіційній сторінці депутатської групи "Довіра".

Також, як зазначається в пояснювальній записці, для сільськогосподарських товаровиробників розподіл податку до сплати буде враховувати земельні ділянки, на яких здійснюється діяльність таким товаровиробником.

Окрім представників депутатської групи "Довіра", законопроекти №5244 і №5245 підписали Ніна Южаніна ("Європейська солідарність"), Андрій Ніколаєнко (ВО "Батьківщина"), Анатолій Гунько, Павло Халімон, Олександр Салійчук, Марина Нікітіна ("Слуга народу"), Наталія Королевська (ОПЗЖ) та інші депутати різних фракцій і груп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

Інтернет магазин пружин – підбір пружин за розмірами, каталог пружин з розмірами, продаж пружин

25 квітня в Києві відбудеться форум "Надлюди" від Forbes Ukraine

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА