17:19 06.04.2021

Продаж металобрухту на онлайн аукціонах Прозорро.Продажі

5 хв читати

Вже протягом майже 5 років система Прозорро.Продажі забезпечує проведення прозорих та відкритих аукціонів. За цей час проведено більше ніж 361 тисячу аукціонів. Організатори аукціонів отримали дохід понад 37 млрд. грн. В системі зареєстровано близько 32 тисяч учасників.

З кожним роком в системі Прозорро.Продажі з’являються нові напрямки діяльності. На сьогодні на сайті Прозорро.Продажі всі аукціони об’єднано за наступними напрямками:

Продаж необробленої деревини. Продаж необробленої деревини на електронних аукціонах. На онлайн аукціонах реалізується деревина різного класу та виду (дуб, клен, ясен, сосна, осика).

Банкрутство. Продаж будь-якого майна, об’єктів нерухомості, транспортних засобів, земельних ділянок, акцій, цінних паперів юридичних та фізичних осіб які перебувають у стадії банкрутства. 

Мала Приватизація. Продаж підприємств, єдиних майнових комплексів, земельних ділянок, споруд та будівель, пакетів акцій компаній, які належать державі (Фонд державного майна України) чи місцевій владі. Але на відміну від великої приватизації, мала приватизація обмежується об'єктами вартістю до 250 млн грн. 

Оренда державного та комунального майна. Оренда майна, що знаходиться в державній та комунальній власності. Даний напрямок аукціонів регламентується Законом України «Про оренду державного та комунального майна».

Комерційні Торги. Продаж майна компаній приватної форми власності. Замовники можуть продавати власне майно, кредити, дебіторську заборгованість та подібні активи через електронну торгову ситсему Прозорро.Продажі.

Активи Банків, що ліквідуються. Реалізація активів банків-банкрутів, які знаходяться в управлінні “Фонду гарантування вкладів фізичних осіб” (ФГВФО). Серед активів: комерційна та житлова нерухомість, майнові права, права вимоги, дебіторська заборгованість, тощо 

Майно державних та комунальних підприємств України. Активи державних та комунальних підприємств, що приєднались до ДП ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ по всій Україні.

Оренда Майна. Оренда майна, яким володіють підприємства різної форми власності, на які не розповсюджується дія ЗУ "Про оренду державного та комунального майна".

Оренда Землі. Продаж прав на оренду земельних сільськогосподарських ділянок, якими розпоряджається Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) 

Держгеонадра. Продаж спеціальних дозволів на користування надрами України - ділянками, якими розпоряджається Державна служба геології та надр України. 

Укрзалізниця. По-перше - продаж прав на користування власними вантажними вагонами (оренда).  По-друге - продаж і оренда майна “Укрзалізниці” по всій країні.

Укроборонпром. Активи всіх підприємств-учасників концерну.  Об’єднує більше 100 підприємств-учасників у 5 основних галузях оборонної промисловості.

Аукціони з розподілу квоти підтримки. Аукціони для стимулювання виробників електричної енергії з альтернативних джерел енергії.

Відчуження об'єктів державної власності. Продаж будь-якого майна, що передано казенним та державним підприємствам, державним установам та організаціям по всій країні. 

В попередніх статтях ми вже розглядали такі основні напрямки діяльності Прозорро.Продажі як: продаж об’єктів малої приватизації та продаж активів банків, що ліквідуються.

В цій статті хотіли б більш детально зупинитись на онлайн аукціонах з продажу майна державних та комунальних підприємств України.

Яке ж майно державних та комунальних підприємств реалізується в системі Прозорро.Продажі?

Державні та комунальні підприємства через електронну торгову систему реалізують зазвичай майно, що вже не використовується в господарській діяльності, а саме: списані транспортні засоби, обладнання, ТМЦ, металобрухт різного виду, макулатура, масла та ін.

Вагому частину таких аукціонів становлять онлайн аукціони з продажу металобрухту. По-перше, для підприємств це можливість отримання додаткових надходжень за рахунок продажу неліквідного чи списаного майна. В свою чергу, для покупців - це отримання вторсировини для її подальшої переробки та використання в своїй господарській діяльності.

Які види брухту продаються на Prozorro.Sale

На Prozorro.Sale реалізується брухт чорних, кольорових та дорогоцінних металів. Металобрухт чорних металів представлений у вигляді сталевого та нержавіючого брухту. Кольоровий брухт виставляється на продаж у вигляді брухту алюмінію, міді, титану, свинцю, нікелю, латуні. Такий різновид брухту формується завдяки тому, що продавцями є підприємства, що відносяться до різних галузей економіки.

Хто ж є продавцями металобрухту на Прозорро.

Серед всіх продавців брухту можна виділити 5 основних підприємств, що постійно реалізують свій брухт через електронну торгову систему:

АТ «Укрзалізниця»; АТ «Укргазвидобування»; НЕК «УКРЕНЕРГО»; Східний гірничо – збагачувальний комбінат; АТ «Енергоатом».

Саме ці підприємства постійно виставляють на продаж брухт різного виду та різної ваги.

Як придбати металобрухт на Прозорро?

Перш за все необхідно ретельно ознайомитись з умовами аукціону, оголошенням продавця та його вимогами до учасників.

По-друге, пройти реєстрацію на акредитованому майданчику Прозорро.Продажі.

По-третє, сплати на рахунок майданчика гарантійний та реєстраційний внески.

По-четверте, подати до ЕТС свою закриту пропозицію та завантажити документи передбачені умовами аукціону.

Прийняти участь в аукціоні та стати переможцем.

Після перемоги в аукціоні переможець повинен сплатити на рахунок продавця кошти за придбаний лот та укласти договір купівлі – продажу майна.

Якщо Ви вперше приймаєте участь і не маєте часу для вивчення Регламенту торгів та процедури участі в аукціоні, доцільно звернутися до фахівців в даному напрямку. Фахівці компанії E-Zakupivli  з радістю Вас проконсультують на нададуть якісний супровід з участі в аукціоні.

Наша команда вже протягом 4 років надає послуги з участі в аукціонах Прозорро та СЕТАМ. Нами прийнято участь більше ніж 700 аукціонах. Жоден з наших клієнтів не залишився не задоволений, про це свідчать відгуки про компанію Електронні Закупівлі .

Для зручності наших клієнтів ми об’єднали всі аукціони системи Прозорро та СЕТАМ на одній онлайн платформі E-Zakupivli  .  Всі аукціони системи Прозорро та СЕТАМ.

Попович Сергій Сергійович - юрист компанії Електронні Закупівлі". Досвід роботи більше 13 років. 
Основні напрямки роботи: 
купівля - продаж нерухомості; 
участь в аукціонах ПРОЗОРРО та СЕТАМ; 
супроводження угод з приватизації державної та комунальної власності; 
супроводження процедури відступлення боргу; 
виконавче провадження; інші види юридичних послуг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА