17:52 31.05.2021

Асоціація "Укртеплокомуненерго" звернулась до Офісу президента щодо невиконання Нафтогазом доручень президента

2 хв читати

Сьогодні, 31 травня 2021 року, Міжгалузева асоціація з розвитку систем теплопостачання "Укртеплокомуненерго" підготувала та направила звернення заступнику Керівника Офісу Президента України, Мінрегіону та Асоціації міст України з приводу невиконання НАК "Нафтогаз України" доручень Президента, напрацьованих на нараді 21 травня 2021 року. Зокрема, щодо невідповідності дорученню умов договору про постачання природного газу.

Примірний Договір постачання природного газу для виробництва теплової енергії від ТОВ "Нафтогаз Трейдинг" підприємства ТКЕ отримали 29 травня 2021 року. Умови договору повністю суперечать дорученню Президента. Зокрема, договором передбачена ціна газу на виробництво теплової енергії на рівні 7583,89 грн з ПДВ і транспортуванням, замість 7400 грн — як передбачено дорученням. При цьому передбачена передоплата вартості спожитого газу і, відповідно, штрафні санкції за порушення термінів її проведення. Також договором передбачено безспірне списання банком коштів з рахунків підприємств без їх згоди у разі виникнення заборгованості за спожитий природний газ, для чого ТКЕ повинно укласти відповідний договір з банком.

Як зазначено у зверненні, договірні вимоги ТОВ "Нафтогаз Трейдинг" призведуть до дестабілізації роботи підприємств ТКЕ із забезпечення споживачів тепловою енергією. Ці вимоги мають дискримінаційний і протиправний характер, що у результаті знову призведе до виникнення значної заборгованості за спожитий природний газ і значних сум штрафних санкцій, джерел покриття яких немає. Ураховуючи це, надісланий Договір постачання природного газу ТОВ "Нафтогаз Трейдинг" не відповідає вимогам доручення Президента України і Нафтогаз Трейдинг необхідно привести його у повну відповідність та врахувати всі пропозиції і зауваження до нього, розроблені спільно Асоціацією "Укртеплокомуненерго" та Асоціацією міст України".

Відповідний Протокол розбіжностей до договору постачання природного газу ТОВ "Нафтогаз Трейдинг" направлено до Офісу Президента України, Мінрегіону та Асоціації міст України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

Інтернет магазин пружин – підбір пружин за розмірами, каталог пружин з розмірами, продаж пружин

25 квітня в Києві відбудеться форум "Надлюди" від Forbes Ukraine

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА