14:55 02.06.2021

АТ "Волиньгаз" повністю завершило процедуру анбандлінгу

3 хв читати
АТ "Волиньгаз" повністю завершило процедуру анбандлінгу

"Волиньгаз" вийшов із засновників компанії-постачальника ТОВ "Волиньгаз Збут". Таким чином, було виконано всі умови анбандлінгу згідно з Директивою 2009/73 / ЄС. Попередньо було завершено поділ юридичної, інформаційної та облікової діяльності, які отримали високу оцінку Секретаріату Енергетичного співтовариства в 2020 році.

АТ "Волиньгаз" завершило процедуру виходу зі складу засновників ТОВ "Волиньгаз Збут", тим самим повністю виконав умови ефективного анбандлінгу, і з позиції українського, і європейського законодавства.

"Вихід зі складу засновників - тобто повне розділення власності - є вищим рівнем анбандлінгу. Якщо в Євросоюзі, при розділенні операторів ГРМ і компаній-постачальників допускається збереження міноритарних пакетів акцій, то АТ "Волиньгаз" провів жорсткіше дотримання норм європейського законодавства при проведенні процесу анбандлінгу в Україні. Таким чином, забезпечено відсутність будь-якого впливу на прийняття рішень і операційну роботу компаній-постачальників відповідно до антимонопольних норм ЄС", - зазначив голова правління АТ "Волиньгаз" Мирослав Коротя.

Компанія послідовно, починаючи з липня 2015 року, реалізувала всі етапи анбандлінгу, з дотриманням термінів і процедур, передбачених Законом України "Про ринок природного газу", а також відповідно до норм Директиви 2009/73 / ЄС у рамках Третього енергетичного пакету:

• юридичний поділ, створення незалежної компанії-постачальника;

• функціональний розподіл, забезпечений і за рахунок поділу управління, і незалежної роботи керівництва;

• поділ облікової діяльності, із забезпеченням повної незалежності і публічного контролю, як за рахунок публікацій на сайті АТ "Волиньгазу", так і щорічного аудиту фінансової звітності оператора ГРМ;

• інформаційний поділ: від використання територіально відокремлених офісів, заборони на суміщення діяльності до підписання угод про нерозголошення інформації та інших гарантій конфіденційності;

• поділ ідентичності компаній з використанням окремих брендів, маркетингової політики.

У повній відповідності до норм Третього енергетичного пакету, положень  Директиви 2009/73 / ЄС та Закону України "Про ринок природного газу", оператор ГРМ щорічно звітує в Програмі відповідності про статус анбандлінгу. Здійснює звіт спеціально уповноважена особа - комплаєнс офіцер, призначення якого узгоджує НКРЕКП.

Усі проведені дії з анбандлінгу АТ "Волиньгаз", поряд з іншими операторами ГРМ, отримали високу оцінку Секретаріату Енергетичного співтовариства - в звіті цієї організації за 2020 рік, статус імплементації процесу анбандлінгу в Україні оцінено в  90%.

Довідка: АТ "Волиньгаз" – газорозподільна компанія, яка здійснює свою діяльність на території Волинської області у співпраці з брендом РГК.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, у яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис.км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

У 2020 році АТ "Волиньгаз" доставило до 250 тис. своїх клієнтів біля 400 млн.куб.м.газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА