12:20 12.07.2021

Данилюк: "Закон про деолігархізацію – це туман"

2 хв читати
Данилюк: "Закон про деолігархізацію – це туман"

Олександр Данилюк, співзасновник Центру національної стійкості та розвитку, в ефірі радіо НВ назвав наслідки визнання олігархами, передбачені в законі про деолігархізацію, абсолютно пустими, а сам законопроєкт "туманом".

"Партії зараз ніхто офіційно не фінансує – тому це не доведеш. До того ж, олігархи – це люди з грошима, які у свій час дешево купили активи, зараз в них є ці гроші. Їм будуть забороняти  приймати участь в приватизації. По-перше, вони це точно зможуть обійти через підставних фунтів [підставних осіб – ред.], а, по-друге, якщо ця заборона спрацює, то вони ті гроші будуть витрачати за кордоном. Це теж нам не буде вигідно, нам би хотілося, щоб ці гроші залишилися в Україні, щоб на них сплачувалися податки", – розповів Данилюк.

Крім того, політик пояснив, що є принципова різниця між забороною участі в приватизації і забороною монополізувати певні сфери економіки.

"Декларування – це взагалі смішно. Олігархи можуть оформити всі свої активи на одну або дві компанії і задекларувати 100 % власності у цій компанії. Декларація буде на одну сторінку. Тому даний законопроєкт – це просто туман", – визнає Олександр Данилюк.

Довідка

У 2020 році Олександр Данилюк разом з Русланом Рябошапкою та Павлом Клімкіним заснував Центр національної стійкості та розвитку (https://www.cenrd.org/), який уже запропонував владі власну дорожню карту по деолігархізації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА