16:47 15.07.2021

Максим Тімченко: Інтеграція енергосистеми до ЄС і декарбонізація економіки – запорука енергобезпеки України

2 хв читати
Максим Тімченко: Інтеграція енергосистеми до ЄС і декарбонізація економіки – запорука енергобезпеки України

Інтеграція в європейську енергосистему і декарбонізація є ключовими факторами, що впливають на розвиток енергосистеми України.

Про це заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко під час виступу на 12-му Українському енергетичному форумі.

"Україна прагне стати членом ЄС, який має ціль досягнути кліматичної нейтральності до 2050 року. Умовою для досягнення цієї мети – є інновації і розвиток відновлюваної енергетики. Бізнес – є драйвером змін в галузі, і ДТЕК, як представник відповідального бізнесу, готовий бути частиною процесу побудови нової, сучасної та ефективної енергетики України.", – зазначив генеральний директор ДТЕК.

Максим Тімченко наголосив, що першочерговим завданням всіх органів влади має бути запровадження в Україні прозорих європейських правил роботи на енергетичному ринку.

"Досягнення цілей по декарбонізації вимагає залучення інвестицій, що не можливо без створення прозорих ринкових умов для розвитку", - наголосив гендиректор ДТЕК.

За словами Тімченка, декарбонізація для України – це можливість залучити фінансування і створити нові робочі місця, зменшили залежність від викопної та імпортованої сировини і перейти на локальні відновлювальні джерела енергії.

"Бізнес і держава є союзниками в цих процесах, що мають об'єднати зусилля для вирішення поточних кризових ситуацій на енергоринку і виконання взятих на себе зобов'язань в рамках міжнародних угод. Залучення представників енергетичного співтовариства ЄС, в якості експертів реформування ринку, може допомогти налагодити діалог між бізнесом і державою та розробити дієві стратегії розвитку, що базуватимуться на європейському досвіді", - підсумував Максим Тімченко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перший простір для адаптації в Харкові надаватиме допомогу за принципом "єдиного вікна" для внутрішньо переміщених та постраждалих від війни людей

Керівник компанії "ОДЕК" Україна (лідер з виробництва фанери) розповів про поточний стан деревообробного бізнесу та ринку деревини

У компанії PROMETEY заговорили про недовіру до податкової

Київстар ТБ транслюватиме «Євробачення-2024» у вільному доступі

Сексуальне насилля під час конфлікту — ще один вид зброї проти мирного населення, елемент злочину проти людяності

Рейтингове агентство "Стандарт-Рейтинг" (Україна): Стабільність банків України: 2 роки війни (за підсумками двох років війни)

В Києві вдруге пройде УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС

До Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи

Креативна рекламна кампанія для мережі Сільпо від агенції Promodo

125 млн грн кредитних лімітів: як користуються карткою АТБ від Sense Bank

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА