17:41 25.08.2021

Український балет представлять у культовому театрі Sadler’s Wellsдо 30-річчя Незалежності України

4 хв читати

Свято традицій та інновацій. Вечір балетної класики до 30-річчя Незалежності України

7 вересня 2021 року в Лондоні вперше відбудеться Українська Балетна Гала - унікальна подія, присвячена до Дня Незалежності України. Унікальний вечір українського балету від  театральної режисерки та продюсерки  Ольги Данилюк у співпраці з  танцівником  і продюсером Іваном Путровим буде  представлений в культовому театрі Sadler’s Wells, що вважається одним з найважливіших театрів світу в сфері танцю.

Гала буде єдиною у своєму роді презентацією українського балетного мистецтва на сцені Великобританії та покаже всесвітньо відомі традиції та інновації сучасної української балетної школи.

Також гала відзначить дебют Українського національного балету на британській театральній сцені. Найкращі українські танцюристи з України та багатьох театрів світу разом з британськими колегами зберуться на святкування українських та британських балетних традицій.

Балетна гала збігається з 30-ю річницею Незалежності України і підкреслює культурну відмінність та яскраву творчу енергію незалежної України. За період  незалежності , Україна пройшла непростий шлях аби відкрити для себе свою історію та відновити свій голос незалежної країни. Метою балетної гали є вшанування прогресу України за останні три десятиліття та прославлення видатного таланту в балеті.

Українські солісти  - Олеся Шайтанова, Христина Шевченко, Денис Черевичко та Наталя де Фробервіль - які зараз виступають по всьому світу з Американським балетним театром, Віденським театром, Литовським національним балетом та Тулузьким балетом Капітолії, приєднаються до зірок Українського національного балету, Королівського балету та Англійського національного балету в програмі, яка охоплює класику, включаючи "Вмираючий лебідь", "Дон Кіхот", "Діана та Актеон", "Корсар", "Сильфіди", "Grand Pas Classique" та "Система A/I" - світова прем'єра сучасного балету від хореографа Людовика Ондівієли та драматурга Ольги Данилюк.

Надзвичайний і Повноважний Посол України у Великобританії Вадим Пристайко:

«Ми пишаємося тим, що найкращі таланти України приїдуть до Великобританії, де вони продемонструють найкращі традиції українського балету через унікальний балетний спектакль. Ця велика театральна подія збігається з річницею 30-річчя незалежності України і стане пам’ятним святом української культури в Лондоні. Я з нетерпінням чекаю гала-вечора та святкування українського балетного мистецтва разом з британською аудиторією у вересні».

Ольга Данилюк (кандидат наук, RCSSD, Лондонський університет), директор I-Do Lab та Dramaturg System A/I:

"Це чудова можливість продемонструвати українську культуру та традиції через балет. На британській сцені виступатимуть найкращі українські танцюристи, які спільно роблять величезний внесок, представляючи українське мистецтво та культуру через незабутній виступ. Як драматург і українка, я дуже пишаюсь цим виступом, який є ідеальним способом відзначити 30-ту річницю незалежності України в Лондоні!».

Іван Путров, директор Ivan Putrov Production, колишній соліст Королівського балету :

«Довга Українська традиція з виховання чудових танцюристів жива і процвітає. Я в захваті від того, що можу представити наших талановитих танцюристів британській аудиторії разом з найкращими талантами з Лондона на цьому надзвичайно захоплюючому заході, який стане святкуванням традиції та новаторства української культури».

Адреса події: Театр Садлера Уеллса, Роузбері авеню, Лондон EC1R 4TN

Дата виступу: 7 вересня 2021 р. (19:00)

Квитки: £20 - £95

Бронювання: https://www.sadlerswells.com

Телефон: 020 7863 8000

Ольга Данилюк (кандидат наук, RCSSD, Лондонський університет), директор I-Do Lab - Театральний режисер і продюсер

Свою театральну кар'єру Ольга Данилюк розпочала на Бродвеї, Нью-Йорк, асистентом відомого дизайнера Енн Холд-Уорд після закінчення Львівської академії мистецтв. З тих пір  розпочаласьїї міжнародна кар'єраяк театральної дизайнерки та режисерки із різноманітними жанрами театру, включаючи мюзикли, оперу, балет, фізичний театр та драму. Її досвід у театрі включає співпрацю з театрами La MaMa та Джойс Сохо в Нью -Йорку, театром Камден та Школою сучасного танцю Лабана в Лондоні та інших театрах.

Ольга закінчила докторську ступінь  у Royal Central School of Speech and Drama та МА в Central Saint Martin college of art and design у Лондоні. У своїй науковій роботі Ольга досліджувала взаємо-визначальні відносини між мистецтвом і політикою. З 2015 року була волонтером ЗСУ у зоні військових дій на сході України.

У 2016-2017 роках Ольга також працювала радником Міністра культури України.

Ольга є засновницею та кураторкою Театральної Лабораторії Мистецького Арсеналу. В якості кураторки та режисерки були реалізовані наступні проекти:

Мультимедійна вистава-променад «Листи незнайомому другу з Нью Йорка» (2017), в якій брали участь 16 підлітків з прифронтової зони - прем'єра у Мистецькому Арсеналі та тур містами Україні за підтримки Міністерства Культури та МХП. Вперше була поставлена вистава «Заручники» за п'єсою Девіда Едгара «П’ятидесятниця». У той самий час Ольга виступила кураторкою інклюзивного простору та програми  фестивалю Арсеналу Ідей (2018). З 2019 року як засновниця ГО «Я -Дію» продовжила роботу з молоддю зі сходу України, займатися проблематикою дітей війни та реінтеграцією окупованих територій. Був створений мультимедійний спектакль «Contact Line» з молоддю, що опинилася по різні сторони лінії фронту коли почалася війна. Прем’єра проекту відбулася в Українському Домі. Зараз очолює ГО «Я- Дію», експерт УКФ та дослідниця в Birkbeck School of Arts.

Більше про Ольгу Данилюк можна дізнатися на її веб-сайті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА