15:42 14.09.2021

АТ "Волиньгаз" запустив водневі випробування ШГРП

2 хв читати
АТ "Волиньгаз" запустив водневі випробування ШГРП

На Волині почалися випробуваня шкафних газорегулюючих пунктів (ШГРП) виробництва РГК Продакшн для роботи із воднем. На спецполігоні "Волиньгазу" в Рожище фахівці проводять тестування трьох нових ШГРП та двох вузлів обліку газу від РГК Продакшн, в рамках програми сертифікації, необхідної для їх експорту.

Спеціалісти "Волиньгазу" під нагладом незалежних аудиторів перевіряють здатність ШГРП безвідмовно редукувати газоводневу суміш. Для цього до газорозподільної системи спецполігону підключили регулююче обладнання  РГК Продакшн  та заповнили її сумішшю із 20% водню та 80% природного газу.

"За воднем – майбутнє. Ми знаємо, що в країнах Європи суміші водню із природним газом вже використовують в проектах із опалювання деяких житлових комплексів. Ми почали випробування українського газорегулюючого обладнання європейського зразка для відповідної сертифікації, яка підтвердить його готовність працювати з воднем. Випробування дадуть можливість оцінити здатність роботи обладнання на водневих сумішах різних концентрацій", - повідомив голова правління "Волиньгаз" Мирослав Коротя.

"Волиньгаз" уже понад рік проводить дослідження в сфері розподілу газоводневої суміші газорозподільними мережами. Компанія бере участь у водневих дослідженнях РГК у рамках європейської ініціативи Green Deal. Мета цього проєкту – підготувати газорозподільні мережі до редизайну із можливостю роботи з чистиви видами енергії, зокрема, воднем.

Завдяки "Волиньгазу" Волинь увійшла до п’ятірки областей, де створені волневі полігони (це також Житомирська, Івано-Франківська, Дніпропетровська та Харківська). 17  працівників компанії "Волиньгаз" торік пройшли навчання та атестацію щоб отримати допуск до роботи з газоводневими сумішами.

Досліди РГК допоможуть з’ясувати чи достатньо герметичні газові мережі для транспортування водню, оскільки щільність цього хімічного елемента менша, ніж природного газу.

"Наразі сам процес відбувається злагоджено, без збоїв. За результатами випробувань ми зробимо висновки, важливі для експлутації мереж, як працювати з газоводневими сумішами. І висновки щодо того, який кінцевий продукт ми зможемо створити для нашого споживача", - підсумував технічний директор "Волиньгазу" Дмитро Кукоба.

Довідка. РГК першою в Україні розпочала тестування нових видів енергії й від початку 2020 року веде системну підготовку полігонів і фахівців. Випробування водню і його сумішей з природним газом уже відбулись на п’яти майданчиках в Івано-Франківській, Житомирській, Дніпропетровській і Волинській областях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА