17:02 20.01.2022

Абсолютна чемпіонка світу з важкої атлетики отримала півмільйона призових від Епіцентру

2 хв читати

Українська чемпіонка та її тренер Володимир Болгарин отримали призові від групи компаній «Епіцентр K», 500 та 250 тис. грн відповідно. Спортсменів нагородили президент Федерації важкої атлетики України, співзасновник «Епіцентр K», народний депутат Олександр Герега та міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт. 

Аліна Марущак вперше за часи незалежності України стала абсолютною чемпіонкою світу з важкої атлетики. Вона завоювала всі три золоті медалі  у ваговій категорії до 81 кг на чемпіонаті світу в Узбекистані, що відбувся у грудні 2021 року. До цього лише один українець в історії вигравав усі три титули – у ривку, поштовху й двоборстві – на одному чемпіонаті світу 1994 року. Ним був Тимур Таймазов у категорії до 108 кг. 

«Я пишаюсь цією історичною перемогою. Ми не словами, а ділом довели, що готові боротися за нагороди найвищого ґатунку. У минулому році ми здобули прекрасні результати для нашої країни. Адже 2021 рік – це не лише перемога Аліни на чемпіонаті світу, але і безумовний тріумф наших важкоатлетів на чемпіонаті Європи. На змаганнях у Москві ми стали абсолютними чемпіонами Європи. Це великий крок для розвитку важкої атлетики України. Тому ми продовжуємо працювати, реформуємо Федерацію, запрошуємо високопрофесійних іноземних тренерів та плануємо розвивати інфраструктуру», – відзначив Олександр Герега.

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт додав, що задоволений результатами, які досягають наші важкоатлети. Окремо міністр підкреслив позитивні зміни, що відбуваються у Федерації важкої атлетики. Зокрема розвиток інфраструктури та інвестиції в молодих спортсменів. 

Мережа торгових центрів «Епіцентр» – партнер Федерації важкої атлетики України. Компанія збудувала п’ять сучасних спортивних комплексів в яких готують українських спортсменів до міжнародних та внутрішніх змагань. 

«Ця перемога – результат важкої та наполегливої підготовки. Я хочу подякувати Олександру Герезі, адже це єдина людина, яка підтримувала нас весь час. Працюємо далі, наша стратегічна ціль – це наступні Олімпійські ігри», – розповіла Аліна Марущак.

Нагадаємо, що у квітні цього року українські важкоатлети отримали призові від «Епіцентру» за перемогу на Чемпіонаті Європи. 

 

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА