16:06 03.02.2022

SWEET.TV підтримали вихід книги «Легенди Чарівнолісся» шрифтом Брайля. Презентація відбулася в КМДА

2 хв читати

Національний онлайн-кінотеатр SWEET.TV підтримав вихід книги «Легенди Чарівноллісся» шрифтом Брайля, яку випустив Ресурсний центр освітніх інформаційних технологій при Національному університеті «Львівська політехніка». Презентація відбулася 2 лютого в КМДА. Також було презентовано комікс «Шалені пригоди папуги Флінта».

2 лютого в КМДА було презентовано новий формат книги «Легенди Чарівнолісся». Казка була видана рельєфно-крапковим тактильним шрифтом, який дозволяє дітям з вадами зору читати книги. Тираж випустив Ресурсний центр освітніх інформаційних технологій при Національному університеті «Львівська політехніка» на чолі з директором центру Оксаною Потимко.

Дитяча книга «Легенди Чарівноллісся» у жанрі фентезі створена на основі однойменного кіносценарію Заслуженого артиста України Віктора Андрієнко й відомої сценаристки та письменниці Олени Шульги.

Від інших подібних книжок «Легенди Чарівнолісся» відрізняє наявність унікальних рельєфних малюнків, що допоможуть дітлахам з вадами зору познайомитися із героями твору.

Книжки шрифтом Брайля передані в Київські спеціалізовані заклади для дітей з вадами зору.

«Ми прагнемо, щоб діти мали доступ до високоякісної української літератури з сучасним поглядом. Книга «Легенди Чарівнолісся» — це дивовижна історія, що занурює навіть найменших читачів у магічний світ. Ми знаємо, що не всі мають доступ до творів національних сучасних письменників. Саме тому ми створюємо такі благодійні проекти», каже директор з маркетингу SWEET.TV Марина Русак.

Сюжет книги розповідає, як суворий, мужній й загадковий Воїн та веселий, балакучий мольфар Базіка, з примхи долі стають охоронцями чванькуватого хлопчиська Марека, навіть не підозрюючи, що від цієї дитини залежить порятунок всього світу! Відтепер їм доведеться протистояти наймогутнішим силам зла!

Також на запрошених гостей та журналістів чекав сюрприз: в заключній частині заходу було презентовано комікс «Шалені пригоди папуги Флінта», за авторством Віктора Андрієнка, Олени Шульги та з яскравими ілюстраціями легендарного художника Радни Сахалтуєва. 

Комікс побачив світ також за підтримки національного онлайн-кінотеатру SWEET.TV

Під час заходу книга «Легенди Чарівнолісся» та комікс «Шалені пригоди папуги Флінта» урочисто передали в дитячі бібліотеки Києва в якості благодійної підтримки від КМДА.

Національний онлайн-кінотеатр SWEET.TV відкриває досутп до 260+ телеканалів і 10 000+ фільмів. Нещодавно на сервісі відкрився новий розділ «Навчання», де можна подивитися відеоуроки з вивчення мов, гри на фортепіано, інформаційної гігієни, фітнесу та багато іншого.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА