11:00 29.08.2022

Чим дорогий смартфон відрізняється від дешевого?

2 хв читати

Мобільний гаджет, який вміщує функціонал телефону, фотоапарата і навіть невеликого комп'ютера, є в кишені у будь-якого активного споживача.

Смартфон став постійним супутником тих, хто спілкується за допомогою телефонії, у чатах, за допомогою повідомлень у соціальних мережах або відеозв'язку.

Різні моделі – різні ціни

При цьому виробники пропонують дуже великий вибір девайсів - від бюджетних моделей, які не далеко від «кнопкових» аналогів з минулого до надпотужних гаджетів від флагманів індустрії.

Діапазон цін на різні смартфони теж величезний – часом ціни відрізняються у 10 і більше разів. І справа не лише у ціновій політиці виробника та націнках рітейлерів.

Начинка

Напевно, однією з базових відмінностей різних телефонів, які можуть бути схожі зовні, є «начинка». Іншими словами, комплектуючі – оперативна та «постійна» пам'ять, графічний та обчислювальний чіпи, модулі для бездротового зв'язку.

Чіпи-процесори, які відповідають за обробку інформації та відео, дозволяють працювати пристрою швидше, справлятися з вимогливими програмами та іграми. Оперативна пам'ять теж впливає на швидкодію пристрою, а жорсткий диск дозволяє переносити із собою гігабайти інформації.

Чим швидше процесор, чим більше ОЗУ та пам'яті в «сховищі» – тим дорожчий мобільний пристрій.

Камера

Другий важливий елемент, що впливає на ціноутворення, - це камера, а якщо бути точним, то камери, адже в сучасних смартфонах їх кілька.

Для побутових завдань та відеозв'язку вистачить камери навіть недорого смартфона, але якщо ви займаєтеся професійною фото та відеозйомкою, якщо вам потрібна максимальна роздільна здатність знімків і найкраще «захоплення кольору», стабілізація запису відео та робота з камерою в темний час доби – будьте ласкаві переплатити за флагманське обладнання.

Екран та батарея

Варто сказати кілька слів про екран – основний інструмент трансляції та отримання інформації від користувача (сенсорні екрани). У недорогих пристроях використовуються дисплеї з бюджетною матрицею, відносно невеликою роздільною здатністю картинки, середньою контрастністю та кольором. У пристроях дорожче екран буде кращим – яскравішим, контрастнішим, чіткішим.

Зрештою, на вартість пристрою впливає і тип акумулятора, який у нього встановлено. Малогабаритний, легкий та ємний акумулятор – це дорого. А для пристроїв, які оснащені передовими комплектуючими, потрібна саме така батарея. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА