16:17 25.10.2022

Глобсек відкриває офіс у Києві

2 хв читати

Братислава  – ГЛОБСЕК (GLOBSEC), провідна Центрально- та Східноєвропейська суспільно-аналітична організація, що віддана свободі, демократії та безпеці, оголосила сьогодні про відкриття свого офісу у столиці України, місті Києві. 

«Я вітаю відкриття офісу ГЛОБСЕК у Києві», - зазначив Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України. «Це символізує життєво важливе підкріплення боротьбі ідей задля посилення демократії, безпеки, процвітання та сталого розвитку у Європі та усьому світі, що неможливо без перемоги України над російським агресором», - він додав.

Роберт Васс (Robert Vass), засновник та президент ГЛОБСЕК, зазначив, що його організація стоїть пліч-о-пліч з Києвом у боротьбі проти незаконної війни володимира путіна, і що ГЛОБСЕК буде залишатися в Україні на довгий час.

«Це вирішальний момент для усіх нас в Європі, оскільки майбутнє Заходу зараз вирішується у Східній Європі. Місія ГЛОБСЕК ще ніколи не була такою важливою. Я пишаюся тим, що ГЛОБСЕК став першою суспільно-аналітичною організацією з трансатлантичної спільноти, яка заснувала свою діяльність в Україні з початку російського вторгнення 24 лютого», - він додав.

«Оскільки це є важливою символічною демонстрацією солідарності з українською владою та українським народом, Київський офіс ГЛОБСЕК буде залучатися до усього спектру діяльності, що покликана допомогти [українській] нації витримати скрутні часи, а також буде розширювати зв’язки Києва з демократичними урядами та організаціями по всьому світу», - зазначив Васс.

Відкриття офісу ГЛОБСЕК у Києві відбувається після заснування ГЛОБСЕКом окремої програми «Україна та Східна Європа», яка фокусується на проведенні досліджень та виробленні практичних рекомендацій щодо відновлення України та реалізації її Європейського майбутнього.   

Програма особливо посилюється через експертний внесок команди, яка тісно пов’язана з регіоном, і чия експертиза орієнтована на посилення трансатлантичного вектору у Східній Європі. Команда експертів складається з почесного радника Павла Шеремети, почесного дослідника Ярослава Жаліло, старших дослідників Андрія Чубика, Генадія Максака, Ірини Коссе, Юлії Осмоловської, Романа Власенка, Василя Поворозника та Зоряни Міщук.  

 

Про ГЛОБСЕК:

ГЛОБСЕК є аналітичною організацією глобального спрямування зі штаб-картирою у м.Братислава, яка віддана ідеям поширення демократії, безпеки, процвітання та сталого розвитку в Європі та по всьому світу. Це незалежна, непартійна та неурядова організація.  Її місія – впливати на формування майбутнього шляхом генерування нових ідей та рішень для кращого та безпечнішого світу. Щорічний Братиславський форум ГЛОБСЕК, один з провідних світових майданчиків з питань безпеки, є важливим внеском у реалізацію цієї місії. ГЛОБСЕК також організує щорічний ГЛОБСЕК Татра Саміт, майданчик, на якому збираються експерти для проведення важливих політичних дискусій щодо майбутнього Європи.  

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА