16:26 19.06.2023

Українські фахівці з протезування пройшли курс підвищення кваліфікації у спеціалістів зі США та Великої Британії

2 хв читати
Українські фахівці з протезування пройшли курс підвищення кваліфікації у спеціалістів зі США та Великої Британії

Українські фахівці з протезування кінцівок і супутньої реабілітації за підтримки гуманітарної ініціативи групи "Метінвест" "Рятуємо життя" пройшли навчання за всеукраїнською програмою інтенсивного підвищення кваліфікації, організованою Protez Hub у Львові в червні.

Як повідомляє пресслужба "Метінвесту" в понеділок, провідні американські та британські фахівці з протезування та реабілітації в разі ампутації нижніх кінцівок поділилися досвідом із 20 фізіотерапевтами і десятьма протезистами з різних областей України. Протезисти отримали практичний досвід виготовлення протезів нижніх кінцівок у разі складних ампутацій на рівні стегна із застосуванням новітньої ефективної технології, яку до цього не застосовували в Україні.

Під час навчання використовували унікальне для України обладнання для ранньої вертикалізації пацієнтів, придбане "Метінвестом" для реабілітологів за участю донорів. Група забезпечить таким обладнанням десять закладів охорони здоров'я України.

Як уточнюється, терапевти підвищили рівень знань під час роботи з пацієнтами в період підготовки до протезування, а також провели тренування з протезом під час складної ампутації на рівні стегна. Крім того, вони пройшли навчання з використання пристрою PPAM Aid для ранньої вертикалізації пацієнтів з ампутацією нижньої кінцівки і готові застосовувати нові знання на практиці у своїх закладах. Пристрій у короткі терміни після операції та ще до виготовлення першого протеза дає змогу пацієнтам ходити та готуватися до протезування.

У повідомленні уточнюється, що саме таким новим для України обладнанням група "Метінвест" забезпечить десять закладів охорони здоров'я та соціального захисту в семи областях країни. Перший пристрій для вертикалізації пацієнтів отримало і вже почало застосовувати державне некомерційне підприємство "Центр комплексної реабілітації "Галичина". При цьому ініціатива "Рятуємо життя" забезпечує протезами військових і цивільних з ампутаціями.

Ініціативу "Рятуємо життя" створила група "Метінвест" у координації з Фондом Ріната Ахметова на початку російського вторгнення в Україну. За 15 місяців повномасштабної війни проєкт допоміг майже 500 тисячам людей у 70 територіальних громадах. Українці отримали майже 4 200 тонн продуктів і засобів гігієни, а лікарні - медпрепарати, витратні матеріали та обладнання на 250 тисяч євро.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані переважно в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях. Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-Холдинг" (23,76%), які спільно керують ним.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА