13:56 29.06.2023

15 червня в Києві відбувся Форум ESUR "Effective Solutions of Ukraine’s Rebuild"

7 хв читати

Київ, 15 червня 2023 р. - у столиці України успішно відбувся довгоочікуваний Форум ESUR «Effective Solutions of Ukraine’s Rebuild». Він став важливою платформою для обговорення проблем відновлення України та пошуку ефективних рішень.

Форум ESUR «Effective Solutions of Ukraine’s Rebuild» був спрямований на залучення експертів з різних галузей, аби спільно виробити реальні та здійсненні стратегії відновлення країни. Захід став унікальною можливістю зустрітися та обмінятися ідеями, а також побудувати цінні партнерства для подальшої спільної роботи.

У рамках Форуму ESUR відбулися панельні дискусії, майстер-класи та практичні тренінги, де експерти з різних галузей поділилися своїми знаннями та досвідом. Тематика заходу охоплювала широкий спектр питань, включаючи економічне відновлення, реформування освіти та охорони здоров'я, сталість та зелений розвиток, технологічну інноваційність та багато іншого.

Одним із найважливіших моментів Форуму було утворення робочих груп, які працюватимуть над розробкою конкретних стратегій і рекомендацій у різних сферах. Це дозволить залучити багатогранний підхід до вирішення нагальних проблем та створення високоефективних рішень для відновлення України.

Особлива увага була приділена питанню зруйнованого житла українців. Близько 150 тисяч зруйнованих будинків, на 145 мільярдів гривень завданих збитків Україні Росією. План відбудови України - це понад 760 млрд доларів. І це без урахування наслідків, які виникли після руйнування Росією Каховської ГЕС. План відбудови необхідно готувати якомога швидше, ще до фактичної перемоги. Будувати надійне, якісне та енергоефективне житло для тимчасово переміщених осіб необхідно вже зараз. Все це обговорювали під час першого форуму ефективних рішень для відбудови країни ESUR «Effective Solutions of Ukraine’s Rebuild».

Форум ESUR «Effective Solutions of Ukraine’s Rebuild» став справжнім каталізатором для перетворень та спільних зусиль. Його результати неодмінно стануть основою для подальшої роботи з відновлення України та забезпечення її сталого розвитку.

На Форумі ESUR «Effective Solutions of Ukraine’s Rebuild», брали участь провідні експерти, бізнес-лідери та громадські діячі з усієї України. Серед учасників форуму були представники наступних груп:

1.   Бізнес-лідери: високопосадові представники компаній з різних секторів економіки, включаючи промисловість, фінанси, технології, послуги тощо.

2.   Урядові органи: представники владних структур різних рівнів, зокрема міністерства, відомства та агентства, зайняті у роботі з відновлення та розвитку країни.

3.   Експерти: фахівці з різних галузей, які мають досвід та знання у сферах економіки, освіти, охорони здоров'я, сталого розвитку, інновацій тощо.

4.   Громадські діячі: активісти, представники неприбуткових організацій, громадські лідери та інші особи, які мають вплив на суспільство та діяльність української громадськості.

Спікерами Форуму ESUR «Effective Solutions of Ukraine’s Rebuild», зокрема, виступили:

  • Артем Гончаренко, президент фонду Реконструкції та розвитку України – модератор заходу. Підняв питання оцінки поточної ситуації та реалії відбудови України, також приділив обговоренню кількості зруйнованих будинків. Гончаренко зауважив, що одним з варіантів, як швидко відбудувати все зруйноване, це залучити інвестиції в Україну міжнародних корпорацій. Саме високі фінансові показники можуть прискорити нашу перемогу та призвести до поразки ворога.

Артем Гончаренко запропонував свій план відбудови України, який передбачає не тільки відновлення зруйнованих об'єктів, але і розбудову об'єднаних територіальних громад, розвиток інфраструктури. Сьогодні для здійснення відбудови вже потрібно понад 235 мільярдів доларів. І це без урахування ліквідації наслідків, спричинених руйнуванням Каховської ГЕС. Вивчення цього питання потребує більших досліджень та ознайомлення з наслідками як на правому, так і на лівому берегах Дніпра, що наразі перебуває в окупації.

  • Андрій Дудар, генеральний директор Reynaers Aluminium, презентував нове українсько-бельгійське системне рішення SUNRISE для відбудови України - розроблене випускниками Київського національного університету будівництва та архітектури та бельгійськими інженерами, що дає змогу пришвидшити відбудову України, що є дуже важливим для об'єктів громадської та соціальної інфраструктури, в яких тільки вікон і дверей з різними системами Рейнерс вже відновлено більше 1000 м2. Для впровадження Sunrise в відбудову було підписано Меморандум про співпрацю між КНУБА та “Рейнерс Алюмініум” в Україні.
  • Родіон Лосєв, керівник відділу Рейнарс Алюмініум, виклав особливості нового системного рішення SUNRISE за технічними  показниками. Також він розповів, що компанія Reynaers Aluminium поновила свою роботу в Україні з 5 квітня 2022 року, щоб продовжити надавати повний комплекс своїх послуг усім бажаючим. Компанія розробила спеціальні системні рішення для реновації та відбудови України, а саме для вікон, дверей та фасадів.

До основних переваг Reynaers Aluminium відноситься локальний склад, що дозволяє мати запас усього необхідного для початку виконання замовлення, контроль якості забезпечує дотримання всіх стандартів і тривалий гарантійний термін - до 10 років. Виготовлення та монтаж конструкцій здійснюється кваліфікованими та досвідченими спеціалістами, що пройшли навчання в навчальному центрі компанії. Також до реалізації проектів можуть бути залучені європейські інженери, щоб розробити найкращі технічні рішення

  • Олександр Ковальчук, проректор КНУБА з наукової роботи на інноваційного розвитку, зробив доповідь на тему “Потенційні можливості КНУБА для повоєнної відбудови України”.
  • Віктор Корж, перший заступник голови фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України, зробив доповідь на тему “Відбудова соціальної інфраструктури”. А саме детально були розглянуті напрямки діяльності фізкультурно-спортивного товариства “Динамо” України під час війни. З початком війни товариство почало займатись також волонтерською діяльністю. Тільки за 2022 рік було проведено більше 200 організаційних, гуманітарних, благодійних, культурно-просвітницьких та спортивних заходів, у яких взяли участь майже 25 тисяч осіб. Для тренувань збройних формувань, територіальної оборони з вогневої і практичної стрільби, вивчення матеріальної частини зброї та правил поведінки з вибухонебезпечними предметами, а також медичної підготовки, були надані приміщення навчальних класів стрілецьких тирів, у яких пройшли підготовку та набули необхідних навиків майже 36 тисяч осіб.

За цей час були:

  • проведені заняття у ДЮСШ та спортивних секціях, у яких взяли участь понад шістсот дітей з сімей переселенців;
  • організовані 34 заходи за участю більше ніж чотири тисячі учасників, серед яких переважно діти;
  • здійснено 41 гуманітарний захід, під час якого загалом залучено та видано 200 тон гуманітарної допомоги;
  • проведено 11 благодійних акцій, у яких взяли участь більше 10 тисяч учасників.

За результатами їх проведення зібрано на потреби ЗСУ, інших військових формувань та внутрішніх переселенців понад двісті тисяч благодійної допомоги. Надано приміщення для тимчасового проживання більше  п'яти тисячам осіб з числа переселенців.

Також були підведені підсумки руйнувань через військову агресію росії постраждало багато об'єктів  спортивної інфраструктури, а саме постраждали:

  • спортивний комплекс “Динамо” у м. Херсоні;
  • лижна база “Динамо”, ур. Подусівка, Чернігівської обл.;
  • учбово-спортивна оздоровча база «Динамо» м. Очаків, Миколаївська обл. - база олімпійської підготовки;
  • водна станція «Динамо», м. Миколаїв;
  • спортивний комплекс «Динамо», м. Харків - база олімпійської підготовки.

Товариство відкрите до партнерства, зараз йде активна співпраця по відбудові та відновленні інфраструктури в багатьох областях де це потрібно. Для цього налагоджуються контакти як з українськими так і з іноземними партнерами та інвесторами, для того щоб, якнайшвидше відновити всі пошкоджені споруди.

  • Тетяна Ткаченко, д.т.н., професор, експерт в галузі “зеленого будівництва”, “зелених конструкцій”, кліматичних змін, енергоефективності будівництва, учасниця міжнародних проєктів і грантових програм у даній галузі, завідувачка кафедри технологій захисту навколишнього середовища та охорони праці КНУБА, у своїй доповіді приділила максимальну увагу шкоді та наслідкам, спричиненими руйнуванням Каховської ГЕС. Це стосується не тільки руйнувань житла українців, а й шкоди для  екології, навколишнього середовища, інфраструктури, затоплених сільськогосподарських земель. В ході доповіді були розглянути механізми компенсації шкоди за рахунок сучасного та зеленого будівництва. Саме зелені конструкції представляють собою енергоефективну біотехнологію, що може компенсувати збитки від руйнування Каховської ГЕС та стабільного розвитку країни за рахунок підвищення енергоефективності, досягнення енергетичної незалежності, а також поліпшення довкілля та покращення здоров'я.  
  • Олександр Павлов, голова ділової ради Україна-Ізраїль, розповів про реалії відбудови, звідки і як брати гроші та звітування щодо витрачених коштів. Для цього Україна вже має працювати над покращенням інвестиційного клімату.
  • Антон Чубенко, професор, доктор юридичних наук, начальник Управління правового забезпечення центрального апарату Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), голова науково-методичної ради Академії фінансового моніторингу, член спеціалізованих вчених рад, експерт Міністерства освіти і науки та Держфінмоніторінгу України, експерт ОБСЄ, провів доповідь на тему  “Інструменти АРМА в умовах збройної агресії”, а сама, в чому вони полягають, яких результатів дозволяють досягти. Серед пріоритетних напрямків АРМА можна виділити:
  • виявлення та розшук активів підсанкційних осіб;
  • розшук майна заборонених політичних партій;
  • реалізація активів;
  • управління активами;
  • міжнародна взаємодія;
  • законотворча діяльність.

Це перший в Україні форум на цю тему, він відкриває серію форумів та івентів в цій сфері, які будуть далі відбуватись по всій Україні, а також за її межами. Форум ESUR «Effective Solutions of Ukraine’s Rebuild» відкритий до партнерства з медіа, блогерами та журналістами.

Відбудова - це  про будівництво,  про економіку, про реформи, про освіту та інші галузі діяльності нашої держави. Результати та всі матеріали форуму викладені на сайті https://events.org.ua/rezultaty-forumu-esur-15-chervnya-2023/ .

Інтерфакс-Україна та open4business - інформаційний партнер

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА