16:00 05.07.2023

Повернення українців додому призведе до зростання ВВП України

4 хв читати
Повернення українців додому призведе до зростання ВВП України

Київ, 5 липня 2023. Всеукраїнська  асоціація компаній з міжнародного працевлаштування увійшла до складу Української ради бізнесу. Заради консолідації зусиль у поверненні наших громадян додому необхідно об’єднувати зусилля всіх зацікавлених сторін. Всеукраїнська асоціація компаній з міжнародного працевлаштування розвиватиме проекти, покликані збільшити трудовий потенціал України та створити передумови для зростання вітчизняної економіки випереджальними темпами.     

Не зважаючи на те, що в країні зараз йде війна, потрібно готувати підґрунтя для повоєнної відбудови. Для цього необхідні інституціональні зміни, які призведуть до бурхливого зростання української економіки. Саме бізнес-асоціації найкраще знають, як встановити економічну свободу для громадян та підприємців, покращити інвестиційний клімат, підвищити ділову активність та у підсумку зробити Україну конкурентоспроможною в світі. Але без повернення мільйонів українців, що перебувають за кордоном, розвивати економіку неможливо. Бо саме вони підуть працювати на нові робочі місця, сплачуватимуть податки в бюджет та підтримуватимуть соціальну сферу.

"Необхідно вже зараз ухвалювати новий податковий кодекс, який узгодила бізнес-спільнота, і за яким український бізнес готовий жити й працювати... Податковий кодекс, у якому замість податку на прибуток буде податок на виведений капітал, у якому навантаження на фонд оплати праці не перевищуватиме 25%, у якому адміністрування податків буде прозорим і комфортним для всіх учасників процесу тощо. Тобто, якщо ми зможемо створити умови в економіці привабливіші, ніж у будь-якій сусідній з Україною країні - це стане стимулом і повернення українців, і припливу трудових мігрантів, і залучення великих інвестицій", - заявив Грігол Катамадзе, президент Асоціації платників податків України (АППУ), член наглядової ради Української ради бізнесу (УРБ).

"Все таки більший акцент я би ставив на поверненні українців додому. Що для цього потрібно зробити? Приклад дуже яскравий -  нинішня ситуація з працевлаштуванням українців у Польщі. Там де відкрито вже близько 15 000 ФОП-ів українцями, які вже працюють, це ті соціально активні люди, в основному, до речі, жінки, які там вже себе знайшли і запропонувати потрібно, як мінімум, кращі умови і кращі перспективи ніж зараз є у Польщі. Для того щоб це зробити потрібно робити революційні перетворення, а перш за все - гарантії прав власності, справедливого судочинства, стабільності податкового законодавства та інших наших "болячок", які переходять з року в рік. Без їх радикального вирішення нас чекатиме не просто кадровий голод, а песимістичній прогноз відставання України як держави"  - розповів  Михайло Непран, Перший віце-президент Торгово-промислової палати України, член Української Ради Бізнесу.

"По масштабу руйнувань інфраструктури зрозуміло, що провідною галуззю економіки на десятиліття стане будівельна. Без фахівців, яких не вистачало і раніше, ми не зможемо запустити будівництво нових житлових масивів, заводів, аеропортів та доріг. Вирішальним фактором становлення успішної післявоєнної України буде наявність трудових ресурсів. Без людей ми не зможемо повноцінно відбудувати країну та забезпечити її подальший розвиток. Скажу більше – це ще не вдавалося нікому в світі. Отже, потрібно повертати українців додому, а також створювати привабливі умови для залучення іноземців на роботу. Індикатором успішності країни є, в першу чергу, бажання іноземців емігрувати до неї", - переконаний Василь Воскобойник, президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.

Довідка:

Всеукраїнська асоціація компаній з міжнародного працевлаштування є неприбутковою громадською організацією, що опікується питаннями та проблемами, пов’язаними з працевлаштуванням за кордоном громадян України. Членами асоціації є незалежні приватні компанії, що надають послуги у сфері міжнародного працевлаштування. Асоціація існує заради координації зусиль всіх учасників ринку працевлаштування за кордоном та ефективного захисту інтересів українських працівників, що працюють за межами України.

Українська Рада Бізнесу – найбільше в Україні об’єднання 108 провідних бізнес-асоціацій, створене для консолідації бізнесу та реалізації суспільно важливих реформ. Ми пропонуємо реальні рішення для створення рівних умов ведення бізнесу в Україні без корупції та для сталого розвитку економіки. Ми прагнемо економічного зростання країни та побудови сучасної, стійкої, відкритої й конкурентоздатної у світовому масштабі економіки.

Торгово-промислова палата України (ТПП України) - недержавна неприбуткова самоврядна організація, яка на добровільних засадах об`єднує юридичних осіб та громадян України, зареєстрованих як підприємці, а також їх об`єднання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фільм "THE CHOICE" виробництва KALYNA FILM, який здобув перемогу на Міжнародному жіночому кінофестивалі в Торонто, стає резонансною подією у світі

Безоплатна юридична допомога для ВПО: перелік ініціатив та організацій

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 10 – 12 травня

125 млн грн кредитних лімітів: як користуються карткою АТБ від Sense Bank

Рішення BIMEX Ukraine для захисту кіберпериметру установ та організацій МОЗ України

Зелений квітень: місяць важливих екоініціатив у торговельних комплексах Arricano

У Києві відбувся показ колекції, присвячений 5-річчю бренду YS Couture by Yanis Stepanenko

Поради щодо харчування для боротьби з холестерином від експертів: акцент на авокадо

Всеукраїнський День Логіста - 30-31 травня в Києві пройде наймасштабніша логістична виставка в Україні

4,6 млрд грн податків перерахувала до бюджету група ОККО у першому кварталі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА