12:16 20.10.2023

"Метінвест" передав об'єднаній штурмовій бригаді Нацполіції "Лють" усюдиходи на 3 млн грн

2 хв читати

Гірничо-металургійна група "Метінвест" у рамках мілітарної ініціативи "Сталевий Фронт" Ріната Ахметова передала об'єднаній штурмовій бригаді Національної поліції України "Лють" партію автомобільної техніки на загальну суму 3 млн грн.

Згідно з пресрелізом групи, бійці отримали від групи "Метінвест" п'ять усюдихідних авто.

Водночас уточнюється, що "Лють" - єдина бригада з "Гвардії наступу", створена на базі Національної поліції, працює в районі Кліщіївки та Курдюмівки, одній із найгарячіших ділянок фронту. Загалом "Метінвест" придбав для Сил оборони України майже 500 автомобілів різного призначення.

"Машини на передовій виконують багато функцій: доставку особового складу, боєприпасів, продуктів, евакуацію поранених, перевезення лікарів. Ми намагаємося якомога довше зберегти автомобіль, але часто трапляються випадки, коли він може добу, дві, тиждень працювати - і вже його немає", - зазначив заступник командира об'єднаної штурмової бригади "Лють" Роман Поліщук.

Також повідомляється, що транспорт для "Люті" привезли зі Скандинавії: це Nissan Navara - повнопривідні автомобілі, які можуть долати будь-яке бездоріжжя й перевозити майже тонну вантажу.

"Зараз є дефіцит автомобілів у Європі, але ми знаходимо їх у скандинавських країнах. Ми приганяємо машини і здійснюємо їх повне обслуговування, щоб хлопці могли їздити та не хвилюватися, що машина зупиниться десь у бою", - пояснив керівник проєктного офісу генерального директора "Метінвесту" Олександр Водовіз.

Загалом від початку повномасштабної війни "Метінвест" спрямував на підтримку України та українців 4,2 млрд грн. З цієї суми понад 2 млрд грн - це допомога бійцям у рамках мілітарної ініціативи "Сталевий Фронт" Ріната Ахметова.

Раніше голова Національної поліції України Іван Вигівський в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомляв, що намагається приїжджати до бійців із "Люті" щонайменше раз на місяць. Об'єднана штурмова бригада Нацполіції "Лють" забезпечена всім необхідним, працює на лінії фронту й просувається разом з військовими.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств, що розташовані переважно в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях. Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-Холдинг" (23,76%), які спільно керують ним.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА