11:49 28.11.2023

Новітні рішення допоможуть ефективно лікувати онкологію

3 хв читати
Новітні рішення допоможуть ефективно лікувати онкологію

Сучасні методики діагностики, нові настанови NCCN, досягнення світової медичної науки в онкології та реальні кейси та практики української медичної спільноти – все це та інші важливі питання обговорювали на найбільшій події року в сфері онкології - щорічному 4-ому онкологічному конгресі «Up-to-date 4.0 + Молекулярні Зустрічі».

Цьогоріч онкологічний конгрес відбувся в плідній співпраці провідних медичних установ, що мають глибоку експертизу в онкології. Організаторами заходу виступили Міністерство охорони здоров’я України, Українська спілка клінічних онкологів (УСКО) – OncoHUB, Національний інститут раку, Медична лабораторія CSD LAB та Глобальний Альянс Медичних Знань (GMKA).

Захід проходив 23 та 24 листопада в столиці України, в КВЦ «Парковий», та зібрав понад 800 лікарів різних спеціалізації в сфері онкології з усієї країни.

На відкритті заходу виступили Віктор Ляшко, Міністр охорони здоров’я України, Олена Єфіменко, генеральна директорка Національного інституту раку, Олександр Дудін, керуючий партнер CSD LAB та Андрій Безносенко, голова ONCOHUB.
Головною тезою Віктора Ляшка стало твердження про потребу в забезпеченні якісної та сучасної медичної допомоги, яка відповідає сьогоденним викликам України. Адже повномасштабне вторгнення призводить, на жаль, до зростання кількості онкохворих. Тому є нагальна потреба в оновленні не лише клінічних настанов, стандартів та протоколів, в розвитку технічного оснащення медичних установ, але й в спільній роботі щодо вдосконалення знань та компетенцій лікарів, залучення кращих практик та методи.

«Конференція «Up-to-date 4.0 + Молекулярні зустрічі» - це наш новий крок до ще більш масштабного втілення спільної мети Медичної лабораторії CSD LAB та наших колег OncoHub: об'єднати лікарів для обміну знаннями, передовими технологіями, досвідом та новими можливостями. Вони мають допомогти лікарю бути більш ефективним, а пацієнту отримати шанс на виживання та покращення якості життя. І це дуже важливо, оскільки не зважаючи на наявність можливостей для точної діагностики та лікування, Україна все ще лишається в топі країн по смертності від раку» - розповів Олександр Дудін, керуючий партнер Медичної лабораторії CSD LAB.

«Захід націлений на зближення лікарів України, яка надає нам можливість обмінюватися новими дослідженнями та персональним досвідом. Вперше ми  розширили горизонти нашої програми, включивши молекулярну онкологію, яка спрямована на глибше вивчення молекулярних аспектів онкології. Це унікальна можливість для лікарської спільноти отримати інсайти в сучасних тенденцій та взаємодіяти з визнаними експертами. Також вперше відбулася секція по радіаційні онкології для всебічного мультидисциплінарного підходу в щоденній клінічній практиці лікарів-онкологів», прокоментував захід Андрій Безносенко, голова OnсoHUB.

Цьогорічна програма «Uptodate 4.0 + Молекулярні Зустрічі» включила в себе більше ста доповідей від провідних лікарів України, США, Франції, Латвії, Вірменії, Словачинни, Німечинни та Ізраїлю. Конференція об’єднала хірургів, клінічних онкологів, патоморфологів, генетиків та громадських активістів, а також всіх тих, хто хоче бути глибше обізнаним у темі онкології.

«Для реалізації нашої мети підвищувати рівень обізнаності про вчасну діагностику, персоналізовану тактику лікування – ми маємо бути в постійній комунікації з медичною спільнотою та громадськістю. Та, головне, спонукати людей дбати про своє здоров’я вчасно, аби попереджувати хвороби або виявляти їх на ранніх стадіях з набагато вищим шансом на успішне лікування. І CSD LAB надає повний спектр діагностичних рішень, які для цього потрібні, згідно міжнародних протоколів», – додав Олександр Дудін, керуючий партнер Медичної лабораторії CSD LAB.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА