11:10 29.11.2023

У Києві відбулось друге нагородження Національною премією "Скарб нації" тих, хто самовіддано працює на захист та розвиток України

3 хв читати
У Києві відбулось друге нагородження Національною премією "Скарб нації" тих, хто самовіддано працює на захист та розвиток України

Урочиста подія пройшла у  НЦКМ. Ініціатором та засновником премії є ГО "Оберіг людства", що інспірує проекти заради об’єднання українського суспільства, відновлення взаємозвʼязку між поколіннями та розвитку сфер діяльності.

Справжнім "Скарбом нації" в усі часи в Україні є її сини та доньки, які нині і найбільш драматичний історичний період, жертовно віддають все для захисту суверенітету, незалежності свободи української держави.

За словами голови Правління ГО "Оберіг людства", президента Національної премії "Скарб нації" Тетяни Забавської, скептики казали, що вручення премії і проведення самого дійства не на часі.

"Проте ми вважаємо інакше, оскільки такі премії прославляють наших героїв, які наближають нашу Перемогу. І кожен із них це робить на своєму фронті. І всі ми разом до неї рухаємося. А Перемога не за горами із таким людьми, яких нагородили на цьогорічній Національній премії "Скарб нації".

Важливо зазначити, що висока відзнака вийшла на міжнародний рівень.

Національною премією "Скарб нації" була нагороджена Світова Федерація Українських Жіночих Організацій в особі в. о. голови СФУЖО Євгенії Петрової. А наш спільний з ВГО "Країна" Хрест громадянських заслуг отримали: Організація українських жінок у Великій Британії, Ліга українок Канади (відділ Торонто) і Асоціація українських жінок-робітниць в Італії.

Переможців премії у Києві визначало експертне журі, яке очолив академік НАН України, професор Микола Жулинський.

Присудження премії відбувалося у п’яти номінаціях: "Організації", "Родини", "Благодійні фонди та ГО", "Особистості", "Молоде покоління".

Серед цьогорічних лауреатів Національної премії "Скарб Нації":

У номінації "Благодійні фонди та громадські організації": добровольчий будівельний батальйон "Добробат"; Громадська організація "Об’єднана Поміч Україні", більш знана як United Help Ukraine; Благодійний фонд "Angels for Ukraine"; Благодійна організація"Nova Ukraine"; Благодійна організація"Nova Ukraine"; Українська Федерація Банків Продовольства"; Соціальна ініціатива "Arm Women Now"; Благодіний фонд "Саппорт Херсон".

У номінації "Родини" відзнаку отримала родина Максют – Володимир і Таскіра Максюти.

У номінації "Організації": Світова Федерація Українських Жіночих Організації; Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка; Державна установа "Інститут нейрохірургії імені академіка Ромоданова Національної академії медичних наук України; Національний військово-медичний клінічний центр "Головний військовий клінічний госпіталь"; Національна дитяча спеціалізована лікарня "Охматдит".

 У номінації  "Молоде покоління": волонтер та співачка, творча та цілеспрямована студентка Одеського театрально-художнього фахового коледжу Карина Кардаш; народний художній колектив України, лауреат Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів, вокально-хореографічний ансамбль "ЗЕРНЯТКО", Будинку творчості "Вітряні гори"Подільського району м.Києва. Засновниця та керівниця – Заслужений працівник культури України Раїса Заклецька.

У Номінації "Особистості": генерал-майор, заступник начальника Національного університету оборони України, Герой України Ігор Гордійчук; президент благодійного фонду  "Благодійне товариство захисту жінок та дітей Шішіралей", засновниця центру допомоги "Мрія та Перемога", засновниця Інституту жіночої народної дипломатії, волонтерка Людмила Онофриєсе; доктор медичних наук, дитячий ортопед-травматолог та ортопед-травматолог вищої категорії, керівник клініки нейроортопедії, травматології та реабілітації Львівської обласної дитячої клінічної лікарні "ОХМАТДИТ" Олександр Корольков; українська акторка театру та кіно,  Народна артистка України, Герой України, Кавалерка ордена княгині Ольги громадська діячка, волонтерка Ада Миколаївна Роговцева; волонтерка, бойовий медик і заступниця керівника окремого батальйону спеціального призначення "Дике поле", молодша лейтенантка, Народний Герой України Галина Алмазова.

Партнери: мережа ресторанів азійської та європейської кухні "Євразія"; компанія  "Сафарі Трейд" – доставка імпортних та вітчизняних продуктів для HoReCa та домашнього використання; агропромисловий  холдинг "Астарта Київ"; Всеукраїнська Ліга Українських Жінок; Громадська організація "Біла птаха"; компанія з управління активами "Ел. Ді. Ассет менеджмент"; молокопереробне підприємство "ФІРМА "ФАВОР"; "Федерація жінок за мир у всьому світі"; Асоціація учасників російсько-української війни; Міжнародний БФ "Соняшник" та Міжнародний вокальний конкурс імені Квітки Цісик та Виробничо-творче об’єднання "Орден".

Захід підтримали: Національний заслужений академічний український народний хор України імені Григорія Верьовки та служба охорони "Сіріус".

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші кроки до власної справи: що потрібно для того, щоб стати підприємцем

Посол Корнійчук: Україну та Ізраїль обʼєднують не лише спільні цінності, а й спільні вороги

Перший простір для адаптації в Харкові надаватиме допомогу за принципом "єдиного вікна" для внутрішньо переміщених та постраждалих від війни людей

Керівник компанії "ОДЕК" Україна (лідер з виробництва фанери) розповів про поточний стан деревообробного бізнесу та ринку деревини

У компанії PROMETEY заговорили про недовіру до податкової

Київстар ТБ транслюватиме «Євробачення-2024» у вільному доступі

Сексуальне насилля під час конфлікту — ще один вид зброї проти мирного населення, елемент злочину проти людяності

Рейтингове агентство "Стандарт-Рейтинг" (Україна): Стабільність банків України: 2 роки війни (за підсумками двох років війни)

В Києві вдруге пройде УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС

До Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА