20:42 03.12.2012

За час роботи Колліни рівень суддівства в українському футболі підвищився - президент ФФУ

2 хв читати
За час роботи Колліни рівень суддівства в українському футболі підвищився - президент ФФУ

Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков вважає, що за час роботи куратора суддівського корпусу, старшого офіцера УЄФА у справах суддівства П'єрлуїджі Колліни рівень вітчизняних арбітрів виріс.

"Очевидно, що П'єрлуїджі робить все, що можливо. За три останні роки наше суддівство піднялося не на одну сходинку. Але є проблеми, які заважають працювати. Нам і надалі буде важко, якщо ми окремо будемо обстоювати інтереси лише своїх команд. Давайте поважати один одного, допомагати і думати про наше футбольне майбутнє", - сказав він під час зустрічі керівництва ФФУ та П.Колліни з власниками або представниками власників українських футбольних клубів.

У свою чергу П.Колліна зазначив, що його ображають розмови про упередженість українських суддів. "Я відповідаю за кожного арбітра, який обслуговує матчі УПЛ. Я жодного разу не зняв з себе відповідальності. Тож, якщо я б побачив або побачу, що хтось із арбітрів необ'єктивно ставиться до якоїсь з команд, його буде відсторонено довічно. І це не обговорюється. А от ви, наприклад, говорите про упередженість, про корупцію ... Дайте мені відповідь на таке запитання: якщо арбітри беруть гроші, тобто та людина, яка їх пропонує, правда? Упевнений, що судді-корупціонера у нас немає, тому давайте працювати далі", - сказав він.

П.Колліна переконаний в тому, що спілкування з арбітрами - це найефективніший спосіб вплинути на їхню роботу.

Під час зустрічі також було озвучено дуже багато пропозицій щодо створення експертних комісій, контролюючих органів, але представники ФФУ та клубів зрозуміли, що це далеко не найголовніше, зазначає прес-служба федерації.

А президент ФФУ А.Коньков порушив питання, яке, на його думку, може вирішити проблему з сумнівним суддівством в Україні: "Довіряємо чи ми з вами Колліні?" На це запитання першим відгукнувся президент "Шахтаря" Рінат Ахметов: "Я на сто відсотків довіряю цьому містеру. Вважаю, що його треба підтримати і дати час. Бо якщо ми постійно будемо безпідставно критикувати, то професійного суддівства ми не отримаємо ніколи".

Крім президента "Шахтаря", у зустрічі також взяли участь президент луганської "Зорі" Євген Геллер, почесний президент "Ворскли" Костянтин Жеваго і президент клубу Олег Бабаєв, президент "Іллічівця" Володимир Бойко, президент "Таврії" Сергій Куніцин, генеральний директор "Карпат" Ігор Дедишин, віце-президент "Говерли" Олександр Шуфрич.

На зустрічі не були присутні президент київського "Динамо" Ігор Суркіс, президент "Дніпра" Ігор Коломойський і президент "Металіста" Олександр Ярославський.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Берінчик виграв титул чемпіона світу з боксу за версією WBO в легкій вазі

Усик переміг Ф'юрі в бою за звання абсолютного чемпіона світу

УСИК СТАВ АБСОЛЮТНИМ ЧЕМПІОНОМ СВІТУ З БОКСУ В НАДВАЖКІЙ ВАЗІ

Ольга Харлан виграла "срібло" в Пловдиві

Від початку повномасштабного вторгнення РФ загинули вже 456 українських спортсменів і тренерів

Світоліна пройшла в 1/8 фіналу турніру WTA 1000 у Римі

Ломаченко повернув собі титул чемпіона світу в легкій вазі за версією IBF

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА