16:48 18.03.2013

Агресивна реакція гравців на рішення арбітрів неприйнятна - Колліна

2 хв читати

Куратор системи арбітражу в професійному футболі України П'єрлуїджі Колліна наголошує, що агресивні протести футболістів на рішення арбітрів у чемпіонаті України неприйнятні.

"Така поведінка гравців у матчах чемпіонату України неприйнятна. Гравці мають над цим поміркувати. Сьогодні я розмовляв із першим віце-президентом Федерації футболу України Анатолієм Поповим. Ми погодилися написати листа до керівництва Прем'єр-ліги, щоб засвідчити цю проблему. Вважаю, що це в інтересах клубів", - сказав він під час засідання Футбольного прес-клубу в понеділок у Києві.

П.Колліна прокоментував скандальний епізод у матчі 21-го туру чемпіонату між "Дніпром" і "Кривбасом", який відбувся в неділю, коли з поля за другу жовтку картку видалили форварда дніпропетровської команди Романа Зозулю. "Жовту картку Зозуля отримав через неприйнятну форму протесту стосовно арбітра. Я був присутній на матчі. В тій ситуації навіть не потрібно розбиратися, чи було порушення правил. Головне не фол, а протест Зозулі. УЄФА дав чіткі інструкції арбітрам - не терпіти протестів гравців. Це неприйнятно, й футболісти мають про це знати", - пояснив він.

Куратор українських арбітрів зазначив, що якщо футболіст отримує жовту картку за протести, він ризикує зазнати дискваліфікації. "Особливо важливо про це пам'ятати в матчах єврокубків. Арбітри ФІФА такої поведінки не терпітимуть. У Туреччині я сказав арбітрам карати гравців за жорстку гру та протести", - додав він.

Як повідомлялося, 17 березня "Дніпро" програв "Кривбасу" на своєму полі з рахунком 1:2 в матчі 21-го туру чемпіонату України з футболу. На 58-й хвилині матчу, за рахунку 1:1, дніпряни залишилися в меншості, коли форвард Р.Зозуля отримав другу жовту картку.

Після гри капітан "Дніпра" Руслан Ротань і головний тренер команди Хуанде Рамос розкритикували роботу арбітрів у цій зустрічі.

Після цього матчу "Дніпро" та київське "Динамо" зрівнялися за очками в турнірній таблиці. За 21 тур команди набрали по 44 очки. При цьому в понеділок їх може обійти "Металіст", який прийматиме в Харкові "Говерлу", й у разі перемоги обжене "Дніпро" та "Динамо" на одне очко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Берінчик виграв титул чемпіона світу з боксу за версією WBO в легкій вазі

Усик переміг Ф'юрі в бою за звання абсолютного чемпіона світу

УСИК СТАВ АБСОЛЮТНИМ ЧЕМПІОНОМ СВІТУ З БОКСУ В НАДВАЖКІЙ ВАЗІ

Ольга Харлан виграла "срібло" в Пловдиві

Від початку повномасштабного вторгнення РФ загинули вже 456 українських спортсменів і тренерів

Світоліна пройшла в 1/8 фіналу турніру WTA 1000 у Римі

Ломаченко повернув собі титул чемпіона світу в легкій вазі за версією IBF

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА