16:46 21.04.2013

"Ворскла" має намір звернутися до Лозаннського спортивного арбітражу щодо рішення ФФУ про розірвання контракту з Павловим - Жеваго

4 хв читати

Почесний президент ФК "Ворскла" (Полтава), народний депутат Костянтин Жеваго заявив про намір оскаржити в Спортивному арбітражному суді Лозанни рішення Федерації футболу України, яким контракт тренера Миколи Павлова з клубом було визнано достроково розірваним, а самого наставника зобов'язали виплатити "Ворсклі" компенсацію в розмірі $200 тис.

"Мені незрозуміло, якими критеріями користувалася Палата з вирішення суперечок ФФУ, призначаючи суму компенсації, коли розмір цієї суми - це внутрішня справа сторін у контракті, чи слово "справедливість" члени цієї поважної Палати забули? В інтересах клубу, полтавського і всього українського футболу, ми змушені звернутися з апеляцією до Спортивного арбітражного суду в Лозанні", - йдеться у відкритому листі К.Жеваго, розміщеному на офіційному сайті клубу в неділю.

Почесний президент "Ворскли" також розкритикував слова М.Павлова після появи рішення за його заявою про розірвання контракту з полтавською командою і видачі йому трудової книжки. "Дивними і, щонайменше, незрозумілими звучать Ваші слова на мою адресу. Якщо Ви помітили, з мого боку не було коментарів про морально-етичні аспекти Вашої поведінки і дій. Я схвалюю Ваше бажання витратити гроші на благодійність, дуже сподіваюся, що Ви це зробите найближчим часом і відзвітуєте перед усією футбольною громадськістю, показавши, якій дитячий будинок або лікувальний заклад отримали Ваші 200 тис. доларів! Повірте, я без Вашої допомоги щорічно витрачаю на дітей, хворих й інші соціально значимі цілі чималі кошти, і близько непорівнянні із заявленою Вами сумою!", - йдеться у зверненні К.Жеваго до колишнього головного тренера "Ворскли".

"Незадовго до прийнятого Вами рішення самовільно залишити клуб, ми продовжили за обопільним бажанням Ваш контракт, задовольнивши всі Ваші умови з практично двократного збільшення Вашої зарплати, купівлі Вам нової квартири і нового службового автомобіля. Після виконання всіх Ваших умов, Ви заявили про відхід. Це Ваше право, але у пункті 6.4 Контракту йдеться: "У разі дострокового розриву контракту за бажанням однієї зі сторін, інша сторона має право вимагати грошову компенсацію". Вам і виставлено вимогу про компенсацію в розмірі 3 млн доларів США, як адекватну суму Вашого контракту, розрахованого на п’ять років", - наголосив почесний президент полтавського клубу.

"Футбольний клуб "Ворскла" чесно виконував перед Вами всі взяті зобов'язання, і тому я вправі вимагати від Вас виконання зобов'язань перед клубом (а не переді мною особисто, як Ви це хочете показати), перед полтавськими уболівальниками, які, до речі сказати, Вас пам'ятають і люблять. Ці кошти підуть на розвиток полтавського футболу, дитячої футбольної академії, поліпшення інфраструктури клубу, в якому Ви також вийшли на новий якісний рівень як головний тренер", - заявив К.Жеваго.

Як повідомлялося, 11 квітня стало відомо, що Палата з вирішення суперечок ФФУ відмовила колишньому головному тренеру полтавської "Ворскли" М.Павлову у задоволенні вимог про розірвання контракту з клубом, укладеного 31 грудня 2010 року, без будь-яких виплат кожною зі сторін.

Вимоги "Ворскли" про визнання контракту розірваним без поважних причин і про виплату М.Павловим компенсації на користь клубу палата ФФУ частково задовольнила. Контракт наставника з "Ворсклою" вважається достроково розірваним із 1 червня 2012 р. без поважних причин з вини фахівця.

Екс-тренера "Ворскли" зобов'язали протягом п’яти місяців із моменту набуття чинності рішення виплатити клубу компенсацію за дострокове розірвання контракту в розмірі еквівалентному $200 тис. Компенсація підлягає сплаті у гривні, згідно з офіційним курсом НБУ на день проведення розрахунків. Палата з вирішення суперечок ФФУ також зобов'язала "Ворсклу" оформити звільнення головного тренера з клубу і видати йому трудову книжку, а також забезпечити йому можливість безперешкодно працевлаштуватися.

"Я вже говорив, що я, можливо, якщо змусять платити якусь суму - виплачу її, але тільки не футбольному клубу "Ворскла", а якому-небудь притулку, дитячому будинку, який матиме в цьому потребу, але не Костянтину Валентиновичу Жеваго. Після того як я пішов, після того як ми домовилися, - мені заднім числом кажуть, що, мовляв, вибачте, але ви нам винні. Це не по-чоловічому. Я пораджуся зі своїми керівниками, і ми ухвалимо рішення", - сказав після появи рішення М.Павлов.

58-річний М.Павлов очолював "Ворсклу" з 2008 по 2012 рік. У 2009 році завоював із командою Кубок України. 29 травня 2012 р. уклав контракт із маріупольським "Іллічівцем" на три роки з можливістю продовження ще на два.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА