14:30 30.04.2013

Віце-президент "Металіста" відповів Ігорю Суркісу на звинувачення в "нечесних" іграх

4 хв читати

Віце-президент харківського "Металіста" Костянтин Пивоваров прокоментував слова президента київського "Динамо" Ігоря Суркіса про "нечесні" ігри в українському футболі та звернувся до українських арбітрів із проханням не втручатися в розподіл місць у турнірній таблиці національного чемпіонату.

"Мене здивувала, м'яко кажучи, некоректна заява президента "Динамо" (Київ) Ігоря Суркіса, який напередодні гри між "Шахтарем" і "Металістом" своїми висловлюваннями спробував чинити тиск на клуби, поставивши під сумнів чесність гри в Донецьку. Його заяву було зроблено заздалегідь для того, щоб принизити два клуби, дорікнути нам у недотриманні принципів fair play. І це говорить людина із аж ніяк не бездоганною репутацією - згадати хоча б усім відомий скандал із шубами", - цитує його прес-служба харківського клубу.

"Я хочу нагадати Ігорю Михайловичу, що в минулому сезоні "Металіст" уже обігравав "Шахтар" на "Донбас Арені", а цього року переміг і "Динамо" в Києві. В нас є команда, спроможна обіграти будь-якого суперника в чемпіонаті України в рамках чесної боротьби на футбольному полі. Ми розуміємо, з якою метою з вуст президента "Динамо" пролунали ці не гідні поваги натяки. Вчора (28 квітня - ІФ) уся країна бачила те, в який футбол мають грати команди, що претендують на участь у Лізі чемпіонів. На відміну від тієї ж гри у Києві ("Динамо" - "Дніпро" - ІФ), після перегляду якої в багатьох могла виникнути думка про договірний характер гри з великими підставами", - зазначив К.Пивоваров.

За його словами, в нинішньому чемпіонаті арбітри безліч разів помилялися на користь "Динамо". "Водночас два інші клуби ("Металіст" і "Дніпро" - ІФ), що борються за друге місце, від суддівських рішень тільки страждають. Неважко зрозуміти, що турнірна таблиця була б зовсім інакшою, якби арбітри не помилялися на користь "Динамо" і проти "Металіста". Тільки за підсумками весняної частини чемпіонату "Металіст" через помилкові рішення суддівських бригад втратив чотири очки, а "Динамо" - навпаки, тільки отримувало", - наголосив він.

"У зв'язку з цим ми хочемо звернутися до українських арбітрів. Ми робимо солідні інвестиції в спорт, намагаємося створити команду, яка могла би принести перемоги українському футболу на європейській арені. Ми наполегливо просимо суддів не втручатися в розподіл місць у турнірній таблиці й чесно виконувати свої обов'язки", - заявив К.Пивоваров.

Як повідомлялося, президент "Динамо" І.Суркіс напередодні матчів 26-го туру чемпіонату України закликав Федерацію футболу однаково ставитися до всіх вітчизняних команд. "Наразі в чемпіонаті триває боротьба за друге місце. Створіть однакові умови для всіх команд, які борються за друге місце. У мене на столі лежить уже підготовлена вітальна телеграма на адресу "Шахтаря". І я сподіваюся, що привітаю "Шахтар" після матчу з "Металістом", в якому "гірники" покажуть свої найкращі якості, чемпіонську гру, яку "Шахтар" продемонстрував у київському матчі з "Динамо", і обіграють "Металіст". І футбольна громадськість не говоритиме, як торік, що ми втратили очки в матчі з "Зорею", а "Шахтар" у цей час обіграв "Металіст". Але ж "Металісту" боротися не було за що. Вони відпустили всіх своїх гравців. То для чого потрібен чемпіонат? Такий чемпіонат не потрібен, якщо в нас останні тури комусь потрібні, а комусь ні. Я вважаю, що всі команди мають пройти бойовими складами від першого туру до останнього", - наголосив він.

У свою чергу президент "Шахтаря" Рінат Ахметов після матчу з "Металістом" заявив, що не згоден із висловлюваннями І.Суркіса про стан справ в українському футболі. "Нехай Ігор Михайлович Суркіс нам направить вітальну телеграму. Його тонкі натяки були некоректні. "Шахтар" міг виграти, а міг і програти. Але "Шахтар" завжди грає чесно! Ось це я хочу сказати своїм уболівальникам. Якби "Металіст" переміг, Ігор Михайлович сказав би, що ми навмисне програли, щоб нашкодити "Динамо". Це неправда. Ви бачили, що ми старалися, могли виграти, а могли і програти. І я дуже радий, що ми заслужено сьогодні здобули золоті медалі чемпіонату України", - сказав він.

28 квітня "Шахтар" увосьме став чемпіоном України з футболу. Зігравши у 26-му турі національної першості на своєму полі внічию 1:1 із харківським "Металістом", "гірники" вчетверте поспіль стали найсильнішими в Україні.

Після 26 турів "Шахтар" набрав 71 очко і став недосяжним для інших команд. "Металіст" і "Динамо" набрали по 56 очок і ведуть напружену боротьбу за друге місце, яке дає право виступати в Лізі чемпіонів. В активі йде четвертим "Дніпро" - 49 пунктів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА