13:59 09.10.2013

Червоно-чорний прапор став офіційним символом львівського ФК "Карпати"

2 хв читати
Червоно-чорний прапор став офіційним символом львівського ФК "Карпати"

ФК "Карпати" (Львів) вніс червоно-чорний прапор до списку офіційної символіки клубу, повідомляє інформаційний центр клубу.

У повідомленні зазначено, що у вболівальників клубу в особливій пошані червоно-чорні кольори, "що символізують вшанування героїв, пам'ять про їхні звитяги, безмежну волю до боротьби та перемоги".

Проте останнім часом "чи не будь-які прояви патріотизму на трибунах українських стадіонів опинилися ледь не поза законом" (йдеться про події на стадіоні у Львові під час матчу Україна - Сан-Марино).

"Національна Федерація називає "інцидентами" розгортання червоно-чорних прапорів, вигуки "Бандера, Шухевич - герої України!", скандування гасла "Свободу чесним!" та інші, вбачаючи в цьому імовірний предмет для подальших дисциплінарних санкцій. За таких обставин ФК "Карпати" не може і не має права закривати очі на те, що відбувається. Віднині червоно-чорний прапор набуває офіційного статусу у футбольній символіці клубу "Карпати", і його поява на трибунах під час матчів "левів" буде вітатися ще палкіше", - наголошується в повідомленні клубу.

У прес-службі нагадали, що ФК "Карпати" використовував червоно-чорні барви у минулому, зокрема, команда виходила в такій формі на матч фіналу Кубка України 1999 року, а в 2010 році червоно-чорні кольори повернулися у вигляді резервної форми.

Як зазначено в повідомленні, вже з наступного сезону червоно-чорну форму використовуватимуть нарівні із традиційною - біло-зеленою. Нині триває робота над дизайном і виготовленням такого комплекту форми.

Червоно-чорний прапор є символікою українських націоналістів, був прийнятий Проводом ОУН Степана Бандери в 1940 році.

Як повідомлялося, 27 вересня Дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив рішення про те, що відбірковий матч чемпіонату світу 2014 року між збірними України та Польщі з футболу 11 жовтня в Харкові відбудеться без глядачів.

Таке рішення було ухвалено на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна - Сан-Марино, який відбувся 6 вересня у Львові, а також доповіді спостерігача організації FARE про расистські та дискримінаційні прояви, які, на його думку, допустили місцеві уболівальники, "вивішуючи неонацистські прапори, імітуючи крики й жести мавп, а також демонструючи нацистське привітання".

3 жовтня стало відомо, що матч у Харкові відбудеться при глядачах, оскільки санкції ФІФА до Федерації футболу України за матч Україна - Сан-Марино було призупинено (лише на один матч) на час розгляду апеляції української сторони.

7 жовтня президент України Віктор Янукович у своєму дорученні запропонував генпрокуророві Віктору Пшонці дати правову оцінку діям уболівальників, на які звернув увагу Дисциплінарний комітет ФІФА, до 19 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усик переміг Ф'юрі в бою за звання абсолютного чемпіона світу

УСИК СТАВ АБСОЛЮТНИМ ЧЕМПІОНОМ СВІТУ З БОКСУ В НАДВАЖКІЙ ВАЗІ

Ольга Харлан виграла "срібло" в Пловдиві

Від початку повномасштабного вторгнення РФ загинули вже 456 українських спортсменів і тренерів

Світоліна пройшла в 1/8 фіналу турніру WTA 1000 у Римі

Ломаченко повернув собі титул чемпіона світу в легкій вазі за версією IBF

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА