11:55 18.10.2013

У місті Дружківці Донецької області з'явилася льодова арена

2 хв читати

У місті Дружківці Донецької області в четвер відкрили нову льодову арену, побудовану в рамках державної програми "Хокей України", повідомляє прес-служба хокейного клубу "Донбас".

Нова льодова арена називатиметься "Альтаїр" - на честь хокейної команди, яка захищала честь Дружківки на республіканській першості у 80-і роки. Ця арена є сьомим льодовим комплексом, побудованим у рамках програми "Хокей України". Раніше такі об'єкти було здано в Донецьку (ЛСК "Лідер" і ЛА "Алмаз"), Дніпропетровську, Кривому Розі, Білій Церкві та Луганську.

На "Альтаїрі" створено всі необхідні умови для занять хокеєм і фігурним катанням. Нова льодова арена обладнана хокейною поляною площею 30х60 зі штучним льодовим покриттям, захисними бортами, сітками, лавками для гравців і суддівської бригади. Також на лід нанесено хокейну розмітку офіційного зразка. Встановлено сучасне електронне табло. За хокейними матчами та змаганнями з фігурного катання зможуть одночасно спостерігати 373 глядачі. Для безперешкодного доступу на трибуни людей з особливими потребами встановлено спеціальний ліфт, усі входи обладнано пандусами.

"Відкриття нової льодової арени набуло абсолютно нового значення після рішення, ухваленого президентом Віктором Януковичем і Радою регіонів, - подати заявку нашої країни на участь у зимових Олімпійських іграх 2022 року. Розвиток зимових видів спорту і насамперед - відкриття дитячо-юнацьких шкіл стає пріоритетним напрямом. До 2022 року у нас іще дев’ять років, і ми віримо, що на тих льодових аренах, які ми відкриваємо сьогодні, в тих дитячо-юнацьких школах, які при них створюються, виростуть хлопці - нові чемпіони Олімпіади 2022 року", - зазначив під час відкриття арени віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.

"Незабаром, навесні наступного року, буде відкрито ще одну льодову арену в місті Севастополі. Цей спортивний комплекс завершить першу серію льодових арен. За великим рахунком, ми намагаємося поєднати несумісне - функціонування дитячих шкіл і щоб глядачам, які приходитимуть сюди, було зручно. Далі ми запускатимемо наступну серію проектів на 1200-1500 місць. Це будуть багатофункціональні арени, на яких можливе проведення не лише хокейних, а й баскетбольних і волейбольних матчів", - сказав, у свою чергу, президент ХК "Донбас", народний депутат Борис Колесніков.

Уже найближчим часом на базі арени "Альтаїр" розпочне роботу дитяча секція хокею. Для її розвитку Б.Колесніков подарував ДЮСШ Дружківської міської ради, на базі якої функціонуватиме секція, сертифікат на 100 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА