16:15 09.05.2016

ФІФА визнала рішення CAS стосовно Платіні

2 хв читати
ФІФА визнала рішення CAS стосовно Платіні

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) визнає рішення Спортивного арбітражного суду (CAS) у Лозанні скоротити відсторонення від футболу голови Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішеля Платіні, повідомив сайт ФІФА.

У понеділок CAS оприлюднив рішення щодо апеляції М.Платіні, термін його усунення скорочено із шести до чотирьох років. Крім того, CAS знизив суму штрафу М.Платіні із EUR80 тис. до EUR60 тис.

Швейцарське федеральне бюро юстиції 25 вересня 2015 року відкрило справу проти очільника на той час Міжнародної федерації футболу (ФІФА) швейцарця Йозефа Блаттера, якого підозрюють у незаконному переказі М.Платіні 2 млн швейцарських франків у 2011 році.

На початку жовтня комітет з етики ФІФА відсторонив Й.Блаттера та М.Платіні на 90 днів від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом.

21 грудня Арбітражна палата комітету з етики ФІФА відсторонила Й.Блаттера і М.Платіні на вісім років від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом на національному і міжнародному рівнях. Крім того, Й.Блаттера було оштрафовано на EUR50 тис., М.Платіні - на EUR80 тис.

7 січня 2016 року М.Платіні заявив про зняття своєї кандидатури з дострокових виборів президента ФІФА, які відбулися 26 лютого на конгресі ФІФА в Цюриху.

Апеляційний комітет ФІФА 24 лютого відхилив скарги Й.Блаттера та М.Платіні на рішення відсторонити їх від футбольної діяльності, але скоротив термін їх дискваліфікації з восьми років до шести років.

На початку березня М.Платіні подав апеляцію на рішення про його відсторонення до Спортивного арбітражного суду (CAS) у Лозанні. У своїй скарзі він просить скасувати рішення Арбітражної палати комітету з етики ФІФА та апеляційного комітету ФІФА, що заборонили йому брати участь у будь-якій діяльності, пов'язаній із футболом, терміном на шість років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА