13:11 13.10.2016

Ф’юрі відмовився від титулів чемпіона світу за версіями WBO та WBA

2 хв читати
Ф’юрі відмовився від титулів чемпіона світу за версіями WBO та WBA

Британський боксер Тайсон Ф’юрі відмовився від титулів чемпіона світу за версіями WBO та WBA в суперважкій вазі та має намір зосередитися на власному здоров'ї, повідомляє The Guardian.

Нещодавно спортсмен уже вдруге відмовився від бою-реваншу з попереднім володарем чемпіонських поясів у цій категорії Володимиром Кличком. Тоді повідомлялося, що британець не візьме участі в поєдинку за медичними показниками. Причому це рішення було озвучено невдовзі після появи чуток про позитивний допінг-тест на кокаїн у Т.Ф’юрі.

28-річний спортсмен відмовився від чемпіонських титулів того самого дня, коли Британська боксерська рада (British Boxing Board of Control) мала розглянути можливе позбавлення Т.Ф’юрі цих поясів та боксерської ліцензії взагалі.

У заяві екс-чемпіона йдеться, що він надалі вірить у те, що втрачати чемпіонський титул треба на рингу, але наразі він не може виступати в офіційному поєдинку. "Я відчуваю, що для блага всього боксу буде чесно і правильно зберегти титули активними і дозволити іншим претендентам поборотися за вакантні пояси, які я з гордістю завоював і носив, будучи непереможним чемпіоном світу... Я завоював титули в рингу і упевнений, що вони мають бути втрачені також у рингу. Але зараз я не можу їх захищати, у зв'язку з чим прийняв складне та емоційне рішення офіційно звільнити мої дорогоцінні світові титули. Бажаю наступним претендентам на них усього найкращого, а сам тим часом беруся за боротьбу з черговим великим випробуванням у моєму житті. Упевнений, що впораюся з ним", - наводить слова Т.Ф’юрі офіційний фан-клуб братів Кличків.

У свою чергу його промоутерська компанія Hennessy Sports уточнила, що важке рішення про відмову від чемпіонських поясів дасть Т.Ф’юрі час і можливість "повністю відновитися, з урахуванням його поточного медичного стану, отримати всю необхідну лікарську допомогу і підтримку сім'ї".

Наприкінці листопада 2015 року Т.Ф’юрі переміг молодшого Кличка за очками у 12 раундів і став володарем титулів чемпіона світу за версіями IBF, IBO, WBO та WBA.

Однак незабаром його було позбавлено титулу Міжнародної боксерської федерації (IBF) у суперважкій вазі після того, як відмовився від бою з обов'язковим претендентом на пояс IBF В'ячеславом Глазковим.

Матч-реванш Т.Ф’юрі - Володимир Кличко планували провести влітку 2016 року, потім перенесли його на осінь, але в результаті бій було скасовано. Тепер імовірним суперником українського суперважкоатлета і претендентом на чемпіонські титули є ще один британець Ентоні Джошуа. Переговори вже йдуть, імовірно, бій відбудеться в грудні 2016 року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА