21:18 15.04.2018

"Манчестер Сіті" став чемпіоном Англії за п'ять матчів до фінішу

2 хв читати
"Манчестер Сіті" став чемпіоном Англії за п'ять матчів до фінішу

"Манчестер Сіті" гарантував собі золоті медалі чемпіонату Англії. Команда повторила рекорд "Манчестер Юнайтед", ставши чемпіоном за п'ять ігор до фінішу першості.

"Манчестер Юнайтед" в домашньому матчі поступився "Вест Бромвіч" в чемпіонаті Англії з рахунком 0: 1. Єдиний гол на 73-й хвилині забив нападник гостей Джей Родрігес.

Поразка "Манчестер Юнайтед" гарантувала "Манчестер Сіті" чемпіонський титул за підсумками сезону. Вигравши золоті медалі за п'ять ігор до кінця першості, "городяни" повторили рекорд чемпіонату Англії. Раніше подібного результату добивався "Манчестер Юнайтед" (у сезонах-1907/08 і 2000/01) і "Евертон" (1984/85).

Після 33 матчів "Манчестер Сіті" набрав 87 очок. "Манчестер Юнайтед", що займає друге місце при однаковій кількості проведених матчів відстає від лідера на 16 балів. На третій позиції - "Ліверпуль" (34 гри, 70 очок), на четвертій - "Тоттенхем" (33 матчі, 67 балів).

Напередодні "Манчестер Сіті" на виїзді переграв в чемпіонаті Англії "Тоттенхем" з рахунком 3: 1. У складі гостей по голу забили бразильський нападник Габріель Жезус, німецький півзахисник Ілкай Гюндоган, який реалізував пенальті, а також вінгер збірної Англії Рахім Стерлінг.

Головний тренер "Манчестер Сіті" став першим іспанським фахівцем, який виграв чемпіонат Англії за всю історію. У своїх дев'яти сезонах в клубному футболі він виграв з "Барселоною", мюнхенською "Баварією" і "Манчестер Сіті" сім титулів. Йому не вдалося перемогти в національному чемпіонаті лише в сезоні-2011/12 з "Барселоною" і в сезоні 2016/17 з "городянами".

Перемігши в третьому з п'яти найсильніших європейських чемпіонатів, Гвардіола повторив досягнення італійського фахівця Карло Анчелотті і португальця Жозе Моурінью. Анчелотті вигравав золото в Італії (з "Міланом"), Англії (з "Челсі"), Франції (з "Парі Сен-Жермен") і Німеччині (з "Баварією"). Моурінью перемагав в Англії (з "Челсі"), Італії (з "Інтером") та Іспанії (з "Реалом").
 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА