14:58 23.10.2018

Спортивний ринок скоротить темпи підйому, кіберспорт вийде в лідери зростання - опитування PwC

2 хв читати
Спортивний ринок скоротить темпи підйому, кіберспорт вийде в лідери зростання - опитування PwC

Темпи зростання спортивної галузі у світі в найближчі 3-5 років скоротяться в середньому до 7% з 7,7% у попередні роки, вважають експерти, опитані компанією PwC.

При цьому очікується, що кіберспорт стане лідером у плані темпів зростання, обійшовши навіть футбол і баскетбол. У п'ятірці лідерів також опиняться масовий спорт і бойові мистецтва, зокрема й бокс.

Найпопулярнішим типом контенту, на думку респондентів, стануть огляди матчів і відео за запитом. На другому місці - прямі трансляції змагань, на третьому - контент від команд і спортсменів, а на четвертому - призначений для користувача контент.

У тому, що стосується каналів поширення спортивного контенту, учасники опитування пророкують лідерство каналам від великих ІТ-компаній, таких як Facebook, Amazon і Google. За ними йдуть інтернет-платформи (наприклад, Netflix), на третьому місці - платформи, власниками яких є правовласники контенту, на четвертому - платформи мовників.

При цьому фахівці галузі не надто побоюються піратських трансляцій - серед основних загроз їх назвали лише 25% респондентів. Набагато більше побоювань викликають зміни споживчої поведінки в молодого покоління (такий варіант фігурує у відповідях 71,8% опитаних), розвиток інших форматів розваги, не пов'язаних зі спортом (54,2%), небажання платити за контент (32,5%) і відсутність довіри з боку регуляторів (31,4%).

На думку експертів, основним пріоритетом спонсорів у найближчі 3-5 років має стати точковий таргетинг і персоналізація пропозицій. При цьому ексклюзивний і унікальний брендований контент, як і раніше, буде актуальним форматом взаємодій зі спонсорами.

PwC проводило опитування у травні-червні 2018 року серед керівників найвищої ланки, що представляють спортивну індустрію. Загалом було отримано 470 відповідей на запитання анкети від експертів із 42 країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА