20:26 13.04.2019

Глава ФІФА виступив за зупинку матчів у разі проявів расизму

2 хв читати
Глава ФІФА виступив за зупинку матчів у разі проявів расизму

Президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Джанні Інфантіно виступив за зупинку матчів у разі прояву расизму уболівальниками щодо футболістів. Нині організація підготувала відповідну процедуру, йдеться в заяві глави ФІФА, опублікованій на сайті організації.

"В останні дні було дуже сумно спостерігати за низкою расистських інцидентів у футболі, це неприйнятно. Расизму немає місця в футболі та суспільстві", - йдеться в заяві Інфантіно.

Відзначається, що організація розробила процедуру в три етапи. Вона являє собою механізм, який дозволить суддям припиняти матч у разі дискримінаційних інцидентів.

"ФІФА закликає всі асоціації, ліги, клуби та дисциплінарні органи прийняти таку ж процедуру, а також підхід з нульовою терпимістю до випадків прояву расизму в футболі, і застосувати жорсткі санкції за таку поведінку. Ми будемо і далі залишатися в авангарді боротьби з расизмом і гарантуємо всім нашим асоціаціям, що вони можуть розраховувати на нашу повну підтримку у вирішенні цієї проблеми", - наводить сайт ФІФА слова Інфантіно.

На сьогоднішній день боротьба з расизмом у футболі ведеться переважно по лінії FIFA, UEFA, а також на рівні національних футбольних асоціацій. Одним з таких способів є організація кампаній проти расизму із залученням зірок світового футболу з футбольних команд різних країн. Також на клуби, чиї фанати допускають неспортивну поведінку, накладаються штрафи.

Окрім іншого, UEFA фінансує окрему асоціацію - FARE (Football Against Racism in Europe), яка вважає боротьбу з расизмом  основною метою: проводить багатонаціональні футбольні турніри, благодійні акції в підтримку національних громад в Східній Європі, а також рекламні кампанії проти расизму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА