13:28 08.11.2019

Генпрокуратура закрила кримінальне провадження стосовно екс-міністра спорту Коржа, але триває розслідування фактової справи

2 хв читати
Генпрокуратура закрила кримінальне провадження стосовно екс-міністра спорту Коржа, але триває розслідування фактової справи

Генеральна прокуратура України припинила розслідування кримінального провадження стосовно екс-міністра молоді та спорту, керівника ФСО "Динамо" Віктора Коржа щодо отримання ним неправомірної вигоди, але розслідування фактового провадження триває, повідомили у Генеральній прокуратурі України.

"Зазначене кримінальне провадження (щодо Коржа за отримання ним неправомірної вигоди - ІФ) 15 жовтня 2019 року закрив прокурор. Це сталося після того, як суд своєю ухвалою від 11 жовтня 2019 року задовольнив скаргу сторони захисту та скасував постанову прокурора про припинення досудового розслідування у зв'язку з розшуком підозрюваного", - йдеться у відповіді відділу зв'язків із громадськістю та засобами масової інформації Генпрокуратури на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

Отже, як пояснюють у Генпрокуратурі, у цьому випадку йдеться про завершення термінів досудового розслідування і неможливість їх продовження. "З урахуванням того, що термін із дня ухвалення постанови про припинення кримінального провадження до дня його скасування слідчим суддею включається до терміну досудового розслідування, а чинний КПК не передбачає можливості оскарження цього судового рішення, продовження досудового розслідування щодо підозрюваного стало неможливим", - йдеться у відповіді на запит.

Водночас, як зазначають у прокуратурі, незважаючи на закриття справи щодо підозрюваного, "її продовжують розслідувати за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди)".

Раніше прес-служба ФСТ "Динамо" повідомила про те, що ГПУ закрила провадження за обвинуваченням Коржа в одержанні неправомірної вигоди. "Незаконні обвинувачення на адресу керівника товариства Віктора Коржа у нібито отриманні ним неправомірної вигоди спростовано. ГПУ закрила справу Коржа", - інформувала прес-служба "Динамо".

У березні 2019 року співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою викрили у хабарництві Коржа - на той час радника на громадських засадах керівництва Міністерства внутрішніх справ. "За сприяння керівництва одного зі слідчих управлінь Нацполіції він вимагав через посередника $30 тис. від власників мережі київських ломбардів. За цю суму зловмисник обіцяв сприяти непритягненню працівників мережі до кримінальної відповідальності та припиненню слідчих дій у рамках розпочатого провдження", - повідомляли в СБУ.

На той час було затримано посередника, Корж перебував за кордоном, його не затримували. У МВС пояснювали, що на час вчинення злочину Корж не був радником глави МВС. Корж - народний депутат України V і VI скликань (від Партії регіонів). Був міністром України у справах сім'ї, молоді та спорту (2006-2007).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА