17:03 19.12.2019

НБУ пропонує шукати проблеми фінансування ФК "Динамо Київ" у побудованій його власниками бізнес-моделі, а не в центробанку

2 хв читати
НБУ пропонує шукати проблеми фінансування ФК "Динамо Київ" у побудованій його власниками бізнес-моделі, а не в центробанку

Причини проблем футбольного клубу "Динамо Київ", зокрема причину скорочення фінансування, варто шукати в побудованій братами Суркісами бізнес-моделі клубу і в їхньому підході до ведення бізнесу, повідомила прес-служба Національного банку (НБУ) агентству "Інтерфакс- Україна".

Відповідна заява стала реакцією на початок акції протесту уболівальників ФК "Динамо Київ" біля стін центробанку вранці в четвер, учасники якої вимагають від регулятора повернення коштів сім'ї Суркісів.

"Прикро бачити, як власники знаменитого київського футбольного клубу вводять фанів "Динамо" в оману, відправляючи їх до Національного банку вимагати кошти, які необхідно вимагати власне від братів Суркісів", - зазначила прес-служба НБУ.

Згідно з коментарями представників уболівальників, фанів поінформували, що "є судові рішення про повернення грошей акціонерам клубу, які має виконати НБУ і які він не виконує", в зв'язку з чим ФК недоотримує фінансування, уточнила прес-служба регулятора.

"Це фейк і відверта брехня фанам. Немає жодного рішення жодного суду, яке зобов'язувало б Національний банк виплачувати кошти акціонерам ФК "Динамо", - наголосили в центробанку.

Окрім того, регулятор уточнив, що брати Суркіси є партнерами екс-акціонера ПриватБанку Ігоря Коломойського.

Як повідомлялося, акція протесту "Зупинимо корупцію в НБУ" біля стін регулятора триває вже більше ніж місяць - із 13 грудня. На початку грудня учасники мітингу також розпочали пікети біля будинків голови НБУ Якова Смолія та його першого заступника голови Катерини Рожкової.

Наприкінці листопада правління НБУ заявило про сфокусовану атаку екс-власника ПриватБанку Ігоря Коломойського на регулятор, що триває вже кілька тижнів у формі замовних спекуляцій і наклепу в ЗМІ, проплачених мітингів біля стін НБУ і спроб вторгнення в центробанк. НБУ обґрунтовує свою думку про те, що замовником інформаційної кампанії є Коломойський, тим, що учасники мітингу, за заявами ЗМІ, одержують за це гроші й що до них із 25 листопада приєдналися працівники НЗФ та інших підконтрольних Коломойському підприємств.

Як повідомлялося, 19 грудня о 11:40 Шостий апеляційний суд за клопотанням ПриватБанку (Київ) призупинив розгляд скарги на рішення Окружного адміністративного суду від 18 квітня 2019 року про скасування націоналізації ПриватБанку до розгляду у Великій палаті Верховного Суду справи за позовом сім'ї Суркісів.

Сім'я Суркісів домоглася в судах нижчих інстанцій скасування рішень Нацбанку про визнання їх пов'язаними з ПриватБанком особами та визнання недійсними договорів обміну їхніх коштів у банку (на суму понад 1 млрд грн) на акції банку (bail-in), пізніше викуплені державою за 1 грн.

Ігор Суркіс є президентом футбольного клубу "Динамо Київ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА