17:31 27.05.2020

Димінський більше не є власником ФК "Карпати"

2 хв читати
Димінський більше не є власником ФК "Карпати"

Бізнесмен Петро Димінський, який нині перебуває за кордоном після резонансного ДТП у серпні 2017 року, більше не числиться серед кінцевих бенефіціарних власників львівського футбольного клубу "Карпати".

Згідно з даними реєстру юридичних і фізичних осіб, засновниками ТОВ "Клуб професійного футболу "Карпати" є дві компанії з Британських Віргінських островів. Одна з них "Крисал Холдінгс ЛТД" заснована громадянином Кіпру Катею Парпі, а у другої - "Менділ Лімітед", засновником якої раніше був Димінський і ще один громадянин Кіпру Хрістакіс Ніколау, тепер засновником записаний віце-президент ФК "Карпати", футбольний агент Олег Смалійчук.

Як повідомлялося, 18 серпня 2017 року у Львівській області автомобіль із кортежу Димінського врізався в "Опель", за кермом якого перебувала 31-річна Наталія Тріла. Жінка загинула внаслідок ДТП. Її родичі спочатку стверджували, що за кермом "Мерседеса" був сам Димінський. Водночас один з охоронців бізнесмена Андрій Борщ повідомив поліції, що він керував автомобілем під час ДТП. Його взяли під варту за рішенням суду.

22 серпня Димінський полетів до Швейцарії. 23 серпня тодішній генпрокурор України Юрій Луценко заявив, посилаючись на дані експертизи, що за кермом була інша людина, а не затриманий охоронець.

9 грудня мати загиблої в ДТП Марія Тріла заявила про повне відшкодування збитків, спричинених цією аварією, а також відкликала довіреності, видані третім особам на представництво її інтересів у судах та інших органах стосовно ДТП.

11 грудня 2017 року Димінського було оголошено в національний розшук, оскільки він переховується від органів досудового розслідування.

12 грудня 2017 року з'явилася інформація про те, що Димінському оголошено про підозру в скоєнні злочину за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть постраждалого) Кримінального кодексу. Також було підготовлено клопотання до суду про дозвіл на його затримання і застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Водночас кримінальне провадження стосовно його охоронця Борща було закрито з огляду на відсутність у його діях складу кримінального злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА