13:21 27.08.2020

Зеленський хотів би, щоб найбільший криворізький спорткомплекс "Металург" вміщував до 30 тис. глядачів

2 хв читати
Зеленський хотів би, щоб найбільший криворізький спорткомплекс "Металург" вміщував до 30 тис. глядачів

 Президент України Володимир Зеленський у другий день робочої поїздки до Дніпропетровської області ознайомився з планом реконструкції найбільшого в Кривому Розі спорткомплексу "Металург" комунального позашкільного навчального закладу "Дитячо-юнацька спортивна школа №1", оновлення якого відбуватиметься в рамках програми "Велике будівництво".

"Після реконструкції на території будуть нові футбольні поля та спортмайданчики. У самому приміщенні будівлі стадіону облаштують ігрові спортзали, спортзали для важкої атлетики, боксу, фітнесу, карате, греко-римської боротьби. Наразі комплекс перебуває в аварійному стані, ним ніхто не користується", - зазначає прес-служба глави держави.

Зеленський попросив запланувати в рамках реконструкції наповнення спорткомплексу сучасним обладнанням, а також залучити до його роботи професійних тренерів. Окрім того, президент наголосив на необхідності включити до плану реконструкції облаштування сучасного парку, розташованого поруч зі стадіоном, щоб вся територія була місцем відпочинку не тільки для спортсменів або любителів спорту, а й для інших городян.

Загалом стадіон вміщатиме на трибунах майже 16,5 тис. осіб. Зеленський вважає, що необхідно за можливості підкоригувати кількість місць, щоб могли розташуватися до 30 тис. глядачів.

"Я просто пам'ятаю, що 30 тисяч людей у нас заповнювалося. Не тільки ж питання у матчах. У Кривому Розі я не бачу якоїсь великої арени для заходів чи концертів. Мені здається, що найбільша арена на 16 тисяч для Кривого Рогу – це мало", - сказав він.

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт зауважив, що цей об'єкт є дуже важливим для регіону, адже він стане своєрідним магнітом.

"Це буде не лише футбольний стадіон. Це буде розвиток спорту в усій області. Тому що там будуть тренуватися діти. І це буде добре, тому що ми забираємо дітей з вулиць, вони будуть займатися спортом", - наголосив міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА