12:36 28.10.2020

ЧЕТВЕРТИЙ МАТЧ МІЖНАРОДНОЇ ПЛАВАЛЬНОЇ ЛІГИ: Cali Condors підтверджує клас, Iron знову останньої миті стає другим

6 хв читати
ЧЕТВЕРТИЙ МАТЧ МІЖНАРОДНОЇ ПЛАВАЛЬНОЇ ЛІГИ: Cali Condors підтверджує клас, Iron знову останньої миті стає другим

27 жовтня в Дунай-Арені (Будапешт) відбувся другий ігровий день четвертого матчу Міжнародної плавальної ліги, в якому трьом американським командам - Cali Condors, New York Breakers і DC Trident протистояли господарі поля - Iron.

 

Становище команд після першого дня матчу:

Cali Condors               - 321,5 очка

New York Breakers    - 210 очок

Iron                             - 199 очок

DC Trident                  - 146,5 очка

 

Як ми бачимо, інтриги щодо переможця матчу не було, але цілком очевидною видавалася гостра боротьба за друге місце між New York Breakers та Iron, розрив між якими був мінімальним.

У другий день матчу зірка Iron - Раномі Кромовідьойо (Ranomi Kromovidjojo) зробила все, щоб своїми результатами компенсувати не найкращу форму капітана - Катінки Хоссу (Кatinka Hosszu). Вона зуміла впевнено перемогти вже в першому запливі дня - на 100 метрів вільним стилем у жінок.

Потім першу перемогу в запливі в цьому матчі команді DC Trident приніс Зак Еппл (Zach Apple), який випередив Калеба Дресселя (Caeleb Dressel) на коронній для того дистанції 100 метрів вільним стилем.

Утім, окремі результати великого Калеба Дресселя в цьому матчі не можна розглядати у відриві від загального завдання, яке він перед собою поставив, - стати MVP (найціннішим учасником) матчу.

Так, другого дня матчу Дрессель ще виграв 100 метрів комбінованого плавання з джек-потом у 12 очок, узяв друге місце на дистанції 50 метрів батерфляєм і додав 20 очок на скін-рейсах, ставши третім у чвертьфіналі і другим у півфіналі та фіналі. З урахуванням очок першого дня він приніс команді 75 очок, ставши MVP матчу.

Окрім Калеба Дресселя, чудеса витривалості у Cali Condors демонструвала Галі Флікінгер (Hali Flickinger), що виграла наступну дистанцію - 200 метрів батерфляєм у жінок із джек-потом у 15 очок і взяла другі місця на дистанціях 200 метрів вільним стилем (тут перемогла її подруга з команди Аллісон Шмитт (Allison Schmitt)) і 400 метрів комбінованим плаванням.

Другого дня ще двічі відчули смак перемоги «тризубці», які безнадійно відставали. Окрім згаданого вище успіху, Джакоб Піблі (Jacob Pebley) переміг на дистанції 100 метрів на спині у чоловіків, а його напарник Марк Ніколаєв (Mark Nikolaev) взяв участь в унікальному поділі 3-5 місць: відразу три учасники прийшли до фінішу з абсолютно однаковим часом.

Крім того, Зак Еппл і Джакоб Піблі захопили для DC Trident лідерство в змішаній естафеті 4х100 метрів, яке потім не упустили Марго Гір (Margo Geer) і Куан Тінг Вен (Quan Ting Wen).

Утім, головною інтригою другого дня матчу стала боротьба за друге місце «руйнівників» і «залізних», хоча більшість перемог на дистанціях знову були за Cali Condors.

Окрім згаданих вище запливів, «кондори» вели перед також у чоловічому плаванні батерфляєм на 200 метрів з Еді Вонг (Eddie Wang), який узяв джек-пот у 12 очок, а його напарник отримав 3 очки за 6-те місце, а також у жіночій 100-метрівці на спині, де Олівія Смоліга (Olivia Smoliga) і Беата Нельсон (Beata Nelson), «розминаючись» перед майбутніми скін-рейсами, узяли два перші місця, причому Смоліга - з джек-потом у 15 очок.

У впертій боротьбі Меланія Маргаліс (Melanie Margalis) обійшла Аббі Вуд (Abbie Wood) з NY Breakers на дистанції 100 метрів комбінованого плавання у жінок із джек-потом у 12 очок, а її напарниця стала третьою.

Тавнлі Гаас (Townley Haas) узяв перше місце на дистанції 200 метрів вільним стилем у чоловіків, а Ліллі Кінг (Lilly King) і Моллі Ганніс (Molly Hannis) узяли перше-друге місця в жіночому брасі на 100 метрів.

Що ж до суперництва між NY Breakers та Iron, то в першій половині ігрового дня американська команда випереджала угорську на 10-15 очок, але на початку другої половини настав перелом. Спочатку Раномі Кромовідьойо і Меланія Ені (Melanie Henique) в жіночому батерфляї на 50 метрів принесли «залізним» 17 очок за два перші місця, тоді як «руйнівники» отримали лише 6 очок за 3-й результат.

У цей момент результати команд зрівнялися: NY Breakers та Iron мали по 291 очку.

У наступному запливі Ніколас Сантос (Nicholas Santos) на тій самій дистанції для чоловіків узяв для Iron джек-пот у 15 очок, до якого його напарник додав 4 очки; NY Breakers узяла тільки 11 очок за 3-тє і 4-те місця.

Ще через заплив у чоловічому брасі на 100 метрів «залізний» Емре Саксі (Emre Sakci), «розминаючись» перед скін-рейсами, вирвав джек-пот у 15 очок у «руйнівника» Марко Коха (Marco Koch), випередивши того лише на 0,09 секунди. 

Перед самими скін-рейсами конкуренти за друге місце обмінялися ударами: жіночий комбінований заплив на 400 метрів виграла Аббі Вуд із джек-потом у 12 очок, другий номер NY Breakers додала ще 3 очки, тоді як «залізним» 5 очок принесла лише Катінка Хоссу; у чоловічій «комбінації» переміг Давід Веррасто (David Verraszto) з таким же джек-потом у 12 очок, його партнер з Iron добув ще 4 очки, тоді як «руйнівники» сумарно набрали 12 очок.

Неупереджене табло зафіксувало: Iron - 374 очки, NY Breakers - 358.

Стиль плавання на жіночих скін-рейсах обирала переможниця вчорашньої комбінованої жіночої естафети - команда Cali Condors, і хоча каліфорнійці вже забезпечили собі з величезним запасом перемогу в матчі, блискучий виступ їхніх спортсменок у плаванні на спині став окрасою ігрового дня.

Олівія Смоліга та Беата Нельсон спочатку разом вийшли в півфінал - на 1-му і 4-му місцях, відповідно, а потім - у фінал, де перемогла більш титулована Смоліга; сумарно вони поповнили командну скарбничку «кондорів» на 55 очок. Учасниці від Iron не потрапили у півфінал, а Аліша Чорж (Alisja Tchorz) з NY Breakers, посівши у чвертьфіналі і півфіналі треті місця, трохи скоротила відставання «руйнівників» від «залізних» до 9,5 очка.

На чоловічі скін-рейси стиль плавання визначали «залізні», що перемогли напередодні в чоловічій комбінованій естафеті, і вони зупинилися на брасі.

Після чвертьфіналу цей вибір не здавався бездоганним: хоча Емре Саксі упевнено переміг із джек-потом у 15 очок, але в півфінал пройшли одразу два плавці NY Breakers, а також Калеб Дрессель із «кондорів». Проте і в півфіналі, і у фіналі Саксі перемагав, двічі залишаючи Дресселя другим і зафіксувавши друге загальнокомандне місце Iron.

 

Підсумковий результат четвертого матчу:

Cali Condors  -  610,5 очка (4 командні очки)

Iron                 -  418,5 очка (3 командні очки)

NY Breakers   -  394 очки (2 командні очки)

DC Trident     -  287 очок (1 командне очко)

 

Cali Condors після двох матчів лідирує, набравши максимальну кількість - 8 командних очок, далі йдуть: Iron та Los Angeles Current - по 6 очок, DC Trident та Ny Breakers - по 3 очки, Aqua Centurions - 2 командні очки.

По одному матчу провели команди London Roar - 4 очки, Energy Standard і Tokyo Frog Kings - по 3 очки, Toronto Titans - 2 очки.

 

Матеріал підготовлений прес-службою ISL

використання вільне за умови посилання на прес-службу ISL.

Усі подробиці - на офіційному сайті ISL https://isl.global/

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

Визначились усі учасники фінального турніру Євро-2024

Збірна України з футболу вийшла на Євро-2024, перемігши Ісландію з рахунком 2:1

Німеччина запровадить контроль на кордонах під час Євро-2024

Україна звернулася до МОК і Міжнародної тенісної федерації у зв'язку з порушенням рекомендацій щодо нейтралітету спортсменів РФ і Білорусі

Україна перемогла Боснію і Герцеговину в півфіналі плей-офф відбору до Євро-2024

МОК: 12 "нейтральних російських спортсменів" пройшли кваліфікацію на ОІ-2024, максимальна кількість - 55; їхньої участі у відкритті не буде

Відсутність публічної позиції щодо війни в Україні є недостатньою для набуття статусу нейтрального спортсмена громадянами РФ і Білорусі - Мінспорту

Українська національна збірна завоювала рекордні 76 медалей на змаганнях United States Air Force Trials 2024 - Мінветеранів

Зеленський нагородив спортсменів, завдяки яким Україна вперше посіла найвище місце в загальнокомандному заліку на Дефлімпійських іграх

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА