14:06 26.10.2020

Другий день третього матчу Міжнародної плавальної Ліги (ISL): Los Angeles Current лише на скін-рейсах вирвав перемогу у Tokyo Frog Kings

6 хв читати
Другий день третього матчу Міжнародної плавальної Ліги (ISL): Los Angeles Current лише на скін-рейсах вирвав перемогу у Tokyo Frog Kings

25 жовтня 2020 року в Дунай-Арені (Duna-Arena), Будапешт, відбувся другий день третього матчу Міжнародної плавальної ліги (ISL) в якому у важкій боротьбі команда Los Angeles Current обійшла Tokyo Frog Kings.

Після першого змагального дня становище команд було таким:        

LA Current            - 262,5 очка

Tokyo Frog Kings - 248,5 очка

Toronto Titans     - 208,5 очка

Aqua Centurions - 156,5 очка

Головна перевага команди з Лос-Анджелеса над «жабами» полягала не в символічному відриві в 14 очок, а в праві обрати стилі плавання для скін-рейсів (перегони на вибування), що в підсумку і стало вирішальним чинником у цьому матчі.  

Нагадаємо, що LA Current виграла обидві комбіновані естафети 4х100 у чоловіків і жінок, і, цілком очевидно, тренерський штаб команди обрав вільний стиль для жінок - під Беріл Гасталделло (Beryl Gastaldello) і плавання на спині - під Раяна Мерфі (Ryan Murphy).

Уже протягом другого дня Беріл Гасталделло дала зрозуміти, що перебуває в чудовій формі: вона легко виграла 100 метрів вільним стилем, а на дистанції 50 метрів батерфляєм знову повторила рекорд Ліги за очками, взятими на джек-поті (24). А ось Раян Мерфі в запливах другого дня не брав участі, зберігаючи сили для вирішальних запливів. Забігаючи наперед, зазначимо: обоє спортсменів обрали для себе оптимальні стратегії перемоги на скін-рейсах.

Зауважимо також, що «титани» і «центуріони» другого дня мали вигляд статистів на тлі епічної битви між LA Current і Тokyo Frog Kings, що тримала глядачів у напрузі до самого фіналу.

Aqua Centurions, схоже, змирилася з останнім місцем, регулярно «роздаровуючи» суперникам очки на джек-поті, а нерідко, отримуючи ще й штрафні очки за те, що плавці не вкладалися в «спліт-тайм» (мінімальний час, за який необхідно подолати цю дистанцію). Яскравими моментами у «центуріонів» стали лише перемоги Алессандро Мірессі (Alessandro Miressi) в чоловічій 100-метрівці вільним стилем і Себастіана Сабо (Szebasztian Szabo) - 50 метрів батерфляєм у чоловіків; ще одним відносним успіхом можна вважати 2-3-тє місця «центуріонів», узяті на 100 метрах брасом у чоловіків.

Як і першого дня, можна констатувати повний провал жінок у складі Aqua Centurions, хоча, забігаючи наперед, зазначимо, що в жіночому скін-рейсі представниця «центуріонів» Лідон Муньос дель Кампо (Lidon Munoz del Campo) відіграла дуже важливу роль.   

Toronto Titans, дуже швидко полишивши шанси поборотися за друге місце, тим не менш демонстрували цілком гідний рівень. Як і першого дня, перемогу «титанам» в індивідуальному запливі приніс Антон Маккі (Anton McKee), цього разу на дистанції 100 метрів брасом у чоловіків. На жіночих дистанціях перемоги здобули Кайлі Месс (Kylie Masse) - 100 метрів на спині і Ребекка Сміт (Rebecca Smith) - 200 метрів вільним стилем. Крім того, Мішель Колеман (Michelle Coleman) була першою у чвертьфіналі жіночого скін-рейсу.  

Ну, а головну драму дня становило безкомпромісне суперництво LA Current і Tokyo Frog Kings. Після третього запливу дня «жаби» не лише наздогнали, а й перегнали на 5 очок американців: Сузука Гасегава (Suzuka Hasegawa) в жіночому батерфляї взяла джек-пот на 19 очок, а її подруга з команди Сакіко Шімізу (Sakiko Shimizu) стала другою.

Удар у відповідь Тома Шілдса (Tom Shields), що виграв дистанцію 200 метрів батерфляєм, був не такий переконливий: його напарник посів останнє місце, і скромний джек-пот у 12 очок лише на очко перевищив результат «жаб», що посіли 2-ге і 6-те місця.

Три перемоги поспіль команди з Токіо: Іріє Рьосуке (Irie Riosuke) на дистанції 100 метрів на спині, Руни Імаї (Runa Imai) та Володимира Морозова (Vladimir Morozov) - на 100 метрах жіночого і чоловічого комбінованого плавання, відповідно з однаковими джек-потами у 12 очок, а також перемога Кацухіро Мацумото (Katsuhiro Matsumoto) на 200 метрах вільним стилем у чоловіків у сумі з двома 4-ми і двома 5-ми місцями других учасників цих запливів дало «жабам» відрив у 26 очок.

Згадана вище блискуча перемога Беріл Гастаделло на 50 метрах батерфляєм у сумі з другим місцем одноклубниці Беріл - Аліси Марш (Alyssa Marsh) додало LA Current 31 очко за нуля очок у Tokyo Frog Kings, що дало змогу американцям на 5 очок обійти японську команду. 

Однак після чоловічого батерфляю на ту саму дистанцію «жаби» знову вийшли вперед, щоправда, лише на 1 очко.          

Далі була успішна для токійців дистанція 100 метрів брасом, де перемогла Міхо Терамура (Miho Teramura), набравши разом із подругою з команди 15 очок проти лише 5 очок LA Current.    

Перемогою в змішаній 4х100 вільним стилем першого складу LA Current не змогла скоротити відставання, тому що другий склад команди показав останній результат, а «жаби», посівши скромні 3-тє і 6-те місця, отримали навіть на 2 очки більше.

Після цього була перемога Юї Охасі (Yui Ohashi) (з джек-потом у 15 очок) і Хагіно Косукі (Hagino Kosuke) в комбінованих запливах на 400 метрів у жінок і чоловіків, при цьому другі представники Tokyo Frog Kings посіли 3-тє і 2-ге місця відповідно, зафіксувавши відрив «жаб» у 27 очок.

Перед скін-рейсами становище лідерів було таким:

Tokyo Frog Kings - 469,5 очка

LA Current            - 442,5 очка

Проте цей розрив виявився недостатнім, щоб нейтралізувати перевагу вибору тренерським штабом LA Current стилю плавання на обидва скін-рейси. 

Фактично, долю матчу було вирішено наперед уже в чвертьфіналі жіночого скін-рейсу, з якого обидві американки - Аббі Вейтзель (Abbey Weitzel) і Беріл Гасталделло вийшли у півфінал, а обидві японки - Руна Імаї та Чіхіро Ігараші (Chihiro Igarashi), показавши однаковий результат, лише на 0,01 секунди відстали від представниці Aqua Centurions - Лідон Муньос дель Кампо. Так «центуріони», що безнадійно відстали в матчі, наостанок суттєво вплинули на розподіл двох перших місць. 

А Беріл Гасталделло й Аббі Ветзель, ще й «дуплетом» вийшли у фінал, де перемогла Гасталделло, ставши MVP (найціннішим учасником матчу). Загалом же представниці LA Current набрали в скін-рейсах 55 очок проти 7 у Tokyo Frog Kings, що й вирішило наперед результат матчу.

Перед чоловічим скін-рейсом у японської команди були виключно теоретичні шанси на перемогу: для цього потрібен був спочатку подвиг - вихід обох плавців у півфінал, а потім диво - їх вихід у фінал. Подвиг «жаби» вчинили: Такеші Кавамото (Takeshi Kawamoto) й Іріє Рьосуке (Irie Riosuke) з однаковим результатом посіли 3-4-те місця у чвертьфіналі.

Проте дива не сталося, хоча для Іріє вихід у фінал, де він відстав від Раяна Мерфі лише на 0,08 с, можна вважати особистим подвигом.  

Підсумковий результат:

LA Current            - 535,5 очка (4 командні очки)

Tokyo Frog Kings - 206,5 очка (3)

Toronto Titans     - 401,5 очка (2)

Aqua Centurions - 260,5 очка (1).

У результаті команда з Лос-Анджелеса формально вийшла в лідери Ліги - 6 очок після двох матчів (у першому матчі LA Current посіла третє місце). Проте попереду другі матчі команд, які посіли 1-2-ге місця у своїх перших матчах, тому, найімовірніше, вже після наступного матчу лідер Ліги зміниться.

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА