14:50 28.05.2021

Nike розірвала контракт з Неймаром через обвинувачення в сексуальних домаганнях

2 хв читати
Nike розірвала контракт з Неймаром через обвинувачення в сексуальних домаганнях

Американський виробник спортивних товарів Nike Inc. у серпні 2020 року розірвав рекламний контракт із Неймаром, оскільки одна зі співробітниць компанії обвинуватила футболіста в сексуальних домаганнях, повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на обізнані джерела.

Nike не розкривала офіційної причини розриву контракту. За інформацією джерел WSJ, до закінчення його терміну залишалося ще вісім років.

Співробітниця Nike в 2016 році повідомила друзям і колегам про домагання з боку спортсмена під час ділової поїздки в Нью-Йорк. У 2018 році вона подала скаргу в Nike і розповіла про інцидент голові відділу кадрів компанії і головному юристу. Виробник спортивних товарів найняв юристів із Cooley Llp для проведення розслідування, яке розпочалося в 2019 році. Компанія вирішила відмовитися від співпраці з Неймаром на час розслідування.

Деякі співрозмовники WSJ сказали, що Nike вирішила розірвати контракт після того, як Неймар відмовився співпрацювати з Cooley. За їхніми словами, розслідування все ще тривало, коли ділові відносини з футболістом були припинені. Головний юрист Nike Гіларі Крейн підтвердила цю інформацію в коментарі для газети.

Крейн зазначила, що Nike не оприлюднювала справи, оскільки не мала достатньої кількості доказів. "Було б неправильно з боку Nike робити обвинувальні заяви, не маючи можливості надати підтверджувальні факти", - сказала вона.

Прес-секретар Неймара заявила, що футболіст заперечує обвинувачення і захищатиметься в разі висунення офіційних обвинувачень. Вона зазначила, що сторони вели обговорення з 2019 року.

Неймар підписав контракт із Nike у віці 13 років - ще до того, як він розпочав професійну кар'єру. У 2017 році він став найдорожчим гравцем в історії футболу, коли французький футбольний клуб "Парі Сен-Жермен" заплатив за нього "Барселоні" $260 млн.

Неймар був обличчям Nike у Південній Америці. Через два тижні після розриву контракту з компанією він почав співпрацювати з Puma SE. Крім цього, футболіст співпрацює з Red Bull, Qatar Airways і PokerStars. Нещодавно він оголосив про укладення рекламних контрактів із виробником одягу SuperDry і розробником відеоігор Epic Games Inc.

У червні 2019 року бразильська модель обвинуватила Неймара у зґвалтуванні в готелі в Парижі місяцем раніше. Влада Бразилії припинила розслідування щодо футболіста через відсутність доказів. Пізніше модель обвинуватили в наклепі та здирництві.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА