17:54 26.04.2023

Україна здобула 21 медаль на чемпіонаті Європи з важкої атлетики

2 хв читати

Жіноча збірна України з важкої атлетики здобула 21 медаль на чемпіонаті Європи у Вірменії, завоювавши шість золотих, вісім срібних і сім бронзових медалей, повідомила прес-служба Федерації важкої атлетики України.

Так, золоті медалі на турнірі здобули Ірина Деха та Каміла Конотоп, які стали абсолютними чемпіонками у вагових категоріях до 81 кг і 59 кг відповідно.

Срібло отримали Світлана Самуляк (3 медалі у категорії до 55 кг), Марія Гангур (сума у категорії до 64 кг), Анастасія Манєвська (3 медалі у категорії до 87 кг) та Валентина Кісіль (ривок у категорії понад 87 кг).

Бронзові медалі в скарбничку національної команди поклали Ангеліна Ломачинська (ривок та сума в категорії до 49 кг), Надія Шпилька (3 медалі у категорії до 59 кг), Марія Гангур (ривок у категорії до 64 кг) і Валентина Кісіль (сума у категорії понад 87 кг).

В командному заліку на чемпіонаті Європи-2023 жіноча збірна України посіла друге місце, але по кількості здобутих нагород встановила абсолютний рекорд континентальної першості, підкреслюється у повідомленні.

“Вітаю наших спортсменів та тренерський штаб, завдяки яким гімн України лунає на світових змаганнях. Увага світового співтовариства є особливо важливою зараз, коли країна відчайдушно відстоює свою незалежність та свободу. Впевнений, що головні перемоги України ще попереду. Зі свого боку Федерація важкої атлетики буде робити все від себе залежне задля створення найкращих умов для ефективної підготовки та успішних виступів українських спортсменів”, - цитується у прес-релізі президент Федерації важкої атлетики України Олександр Герега.

У Федерації нагадали, що на попередньому чемпіонаті Європи Україна також здобула 21 нагороду, що є рекордним показником для команди. Сумарно за всю історію виступів на континентальних першостях у національної збірної 117 медалей: 41 золота, 38 срібних і стільки ж бронзових.

Партнером Федерації важкої атлетики України виступає мережа торговельних центрів "Епіцентр". Президент Федерації важкої атлетики України – засновник мережі ТЦ "Епіцентр" Олександр Герега.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА