12:06 13.05.2023

IWF дозволила брати участь атлетам із РФ і Білорусі в нейтральному статусі на змаганнях

2 хв читати
IWF дозволила брати участь атлетам із РФ і Білорусі в нейтральному статусі на змаганнях

Міжнародна федерація важкої атлетики (IWF) після онлайн-засідання виконавчої ради в п'ятницю ухвалила рішення схвалити і застосувати рекомендації Міжнародного олімпійського комітету щодо участі спортсменів із російським або білоруським паспортом у міжнародних змаганнях.

Як повідомляється на сайті IWF у суботу, "ці умови стосуються кваліфікаційних критеріїв, яких мають дотримуватися спортсмени з російським чи білоруським паспортом для участі в змаганнях IWF, а також дотримання їхнього статусу суворого нейтралітету під час участі в цих заходах".

У рамках цього процесу незалежні агентства проводитимуть індивідуальні перевірки всіх спортсменів і допоміжного персоналу з російськими або білоруськими паспортами.

"IWF хотіла б наголосити, що це рішення, також рішуче підтримане Комісією спортсменів IWF, є найкращим можливим балансом між збереженням незмінної позиції IWF щодо солідарності з Україною і необхідністю збереження в максимально можливій мірі можливості для всіх індивідуальних нейтральних спортсменів займатися спортом незалежно від їхньої національності", - йдеться в повідомленні.

Водночас в IWF зазначили, що "неухильно дотримувалися рекомендацій, виданих Міжнародним олімпійським комітетом" від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Як повідомлялося, у липні 2022 року міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт повідомив, що спортсменів, тренерів і суддів із РФ і Білорусі усунуто від усіх змагань під егідою IWF і EWF. "У відповідь на звернення Федерації важкої атлетики України Міжнародна IWF і Європейська EWF застосували санкції проти Росії та Білорусі за війну проти України", - йшлося в повідомленні пресслужби Мінспорту з посиланням на Гутцайта.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА