12:16 26.05.2023

Спортивно-реабілітаційний комплекс "Колос" для людей з інвалідністю відновлено за допомогою ЄІБ та ПРООН у Решетилівці на Полтавщині

2 хв читати
Спортивно-реабілітаційний комплекс "Колос" для людей з інвалідністю відновлено за допомогою ЄІБ та ПРООН у Решетилівці на Полтавщині

У м.Решетилівка Полтавської області відновили спортивно-реабілітаційний комплекс "Колос" для людей з інвалідністю, вартість реконструкції становила EUR1,1 млн, повідомило Мінвідновлення.

"Відкриття комплексу, що враховує всі вимоги інклюзивності, надасть змогу сотням українців отримати необхідні реабілітаційні послуги та реалізувати себе у спортивній площині. Дякую партнерам з ЄІБ, ПРООН, місцевій владі за ефективну співпрацю щодо реалізації цього проєкту", - сказав віцепрем'єр-міністр із відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, якого цитує пресслужба відомства.

При цьому він наголосив, що впровадження та дотримання стандартів безбар'єрності - один із базових принципів відновлення України. "Уже до 2024 року ми плануємо, що всі 100% об'єктів відновленої інфраструктури будуть безбар'єрними", - зазначив глава Мінвідновлення.

Згідно з пресрелізом, центр "Колос" зможе надавати реабілітаційні послуги більш ніж 300 дітям і молоді з порушеннями зору, слуху, фізичного та ментального розвитку, опорно-рухового апарату. Також передбачається, що на базі комплексу відбуватиметься підготовка спортсменів, які зможуть увійти до паралімпійської та дефлімпійської збірних України.

Будівлю відремонтовано в рамках фінансової угоди "Надзвичайна кредитна програма з відновлення України" між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).

"Надзвичайна кредитна програма для відновлення України" - рамкова кредитна угода між Україною та ЄІБ, що передбачає виділення місцевим органам влади EUR200 млн для відновлення соціальної інфраструктури, поліпшення умов життя та прийнятих їхніх громад. Йдеться про громади в дев'яти областях України: Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Одеській, Полтавській, Харківській та Херсонській областях.

Програма здійснюється Мінвідновлення та Міністерством фінансів України спільно з органами місцевого самоврядування за технічної підтримки Програми розвитку ООН.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА