14:36 13.03.2019

Кабмін дозволив підписати угоду з Японією про надання гранту на придбання обладнання для НСТУ

1 хв читати
Кабмін дозволив підписати угоду з Японією про надання гранту на придбання обладнання для НСТУ

Кабінет Міністрів України дозволив підписати угоду з урядом Японії про надання гранту непроектного типу на придбання обладнання для Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ).

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

Донором проекту міжнародної технічної допомоги "Проект розвитку потенціалу суспільного мовника в Україні" є Японське агентство міжнародного співробітництва "Джайка".

У 2018 році під час реалізації проекту передбачалося отримання телеустаткування для НСТУ, проте через скорочення бюджету "Джайка" не змогло надати обладнання. Як альтернативний варіант надання НСТУ обладнання було запропоновано отримання грантової допомоги від Уряду Японії.

Це обладнання надасть НСТУ можливість забезпечити перехід на мовлення у HD якості, що відповідатиме технічній якості передання міжнародного рівня.

Кабмін затвердив цей проект угоди у формі обміну нотами між урядами країн і визначив відповідальним за виконання цієї угоди Державний комітет із питань телебачення і радіомовлення ("Держкомтелерадіо").

Як повідомлялося, уряд Японії планує надати близько $3 млн для розвитку НСТУ, що надасть можливість Суспільному телебаченню (UA: Перший) вийти на мовлення високої чіткості у форматі HD.

Раніше обговорений між країнами проект розрахований на 2,5 року, згідно з його умовами, Японія сприятиме розвитку потенціалу телекомпанії шляхом надання експертів і обладнання, співпраці японського суспільного мовника NHK International з українською стороною, а також підготовки українських фахівців в Японії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА