11:20 01.07.2019

"Київстар" планує в 2019-му надати доступ до 4G для 75% населення України

2 хв читати
"Київстар" планує в 2019-му надати доступ до 4G для 75% населення України

 Мобільний оператор компанія "Київстар" планує в 2019 році розширити мережу мобільного зв'язку четвертого покоління (4G, LTE, покривши нею території, де проживає 75% населення України, заявив журналістам президент компанії Олександр Комаров у Львові в суботу.

"Ми багато інвестуємо в розширення покриття, але ще більше ми інвестуємо в ємність покриття, щоб підтримати зростаючий тренд у споживанні", - зазначив він.

Комаров нагадав, що за 2018 рік "Київстар" інвестував 8,3 млрд грн у купівлю нових част і побудову мережі.

"Ми за рік покрили 68% населення послугами LTE. Наша мета - 75% населення LTE цього року", - заявив він.

Президент "Київстару" також повідомив, що у Львові оператор почав програму з розміщення мікро-сайтів (базових станцій) на опорах міського освітлення та електротранспорту з метою поліпшити показники покриття та ємності мережі.

"Це дуже сучасно і неймовірно ефективно. У нас досі є проблеми з радіофобією і доступом до інфраструктури, а такі рішення за підтримки міста та області допомагають нам вирішувати фундаментальні проблеми розвитку інфраструктури. Ми можемо будувати якісніше покриття, ми менше стикаємося з ОСББ, з дозволами", - повідомив він.

Комаров наголосив, що ситуація, коли оператор фактично має справу з 1-2 контрагентами, дає змогу розвивати мережу оперативно, не витрачаючи багато часу на погоджувальні документи або суперечки з розміщення сайтів.

"Жодна революція 5G неможлива без таких рішень. Тому що розвиток 5G зв'язку - це вибухове зростання кількості мікросайтів, особливо в щільній забудові", - зазначив Комаров.

За його словами, "Київстар" планує масштабувати досвід розміщення мікросайтів у Львові та інших областях, тим самим розв’язуючи проблему доступу до міської інфраструктури.

"У деяких областях ми стикаємося з протилежними явищами - коли, незважаючи на фактичну наявність закону про доступ до інфраструктури, він все одно не виконується, оператори не можуть отримати дозвіл на розміщення базових станцій на об'єктах міської інфраструктури", - зазначив Комаров.

За його словами, такі протиправні дії з боку деяких комунальних служб і державних підприємств істотно гальмують розвиток операторських мереж.

Як повідомлялося, в середині червня "Київстар" почав надавати послуги 4G-зв'язку в метрополітені Харкова.

"Київстар" - найбільший український мобільний оператор. Надає послуги зв'язку і передачі даних на основі широкого спектру мобільних і фіксованих технологій, зокрема 4G. Його послугами станом на кінець 2018 року користувалося близько 26,4 млн абонентів мобільного зв'язку і близько 0,9 млн клієнтів фіксованого інтернету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА