12:04 09.07.2019

Нацрада планує звернутися до суду про анулювання ліцензії телеканалу NewsOne в разі доказів порушення закону

2 хв читати
Нацрада планує звернутися до суду про анулювання ліцензії телеканалу NewsOne в разі доказів порушення закону

 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на позаплановому засіданні у вівторок вирішила провести позапланову виїзну перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ "Новини 24 години") з огляду на заяви каналу про плани провести телеміст із забороненим до трансляції на території України російським телеканалом "Россия 1".

Як зазначили заступник голови регулятора Уляна Фещук і член Нацради Сергій Костинський, Нацрада з телерадіомовлення підтримує заклик Служби безпеки України (СБУ) ініціювати скликання позачергового засідання Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) з приводу наміру NewsOne провести телеміст із каналом "Россия 1".

"Ми ініціюємо позапланову виїзну перевірку телеканалу... зокрема за фактом заяв, які пролунали в анонсах запланованого телемосту з російським телеканалом, під час яких українців неодноразово називали фашистами. Якщо ми доведемо факти розпалювання ворожнечі - це буде вже друга санкція до телеканалу, яка дасть змогу нам звернутися до суду щодо анулювання ліцензії", - наголосив Костинський.

Водночас він зазначив, що на його превеликий жаль, чинний закон передбачає дуже складну процедуру щодо анулювання ліцензій мовників, зокрема навіть після неодноразового порушення ними українського законодавства.

За словами Костинського, "прийшов час жорстких дій стосовно тих, хто розпалює національну ворожнечу" у своїх ефірах.

"Ми неодноразово оголошували попередження телеканалу NewsOne і бачимо, що порушення тривають", - зазначив Сергій Костинський, закликавши Нацраду застосувати жорсткі санкції до телеканалу.

У Нацраді також нагадали, що держрегулятор неодноразово звертався до СБУ щодо порушення цим телеканалом законодавства України.

Як повідомлялося, тимчасово виконувач обов'язки глави СБУ Іван Баканов звернувся до президента України Володимира Зеленського з проханням скликати позачергове засідання РНБО у зв'язку з наміром NewsOne провести телеміст із каналом "Россия 1".

Телеканал NewsOne 8 липня повідомив про скасування телемосту з російським каналом "Россия 1". Згідно із заявою українського каналу, це рішення ухвалено "через прямі погрози фізичної розправи на адресу каналу, журналістів та їхніх сімей".

Телеканал "Россия 1" та український NewsOne планували провести двогодинний телеміст "Треба поговорити" 12 липня о 18:00. З російської сторони телеміст мали вести Андрій Малахов і Марія Ситтель, з української - Олена Кирик і Василь Голованов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА