12:37 05.08.2019

НБУ і Держцентр кіберзахисту домовилися про співпрацю

1 хв читати
НБУ і Держцентр кіберзахисту домовилися про співпрацю

Центр кіберзахисту Національного банку України (НБУ) і Державний центр кіберзахисту Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України 2 серпня підписали меморандум про взаємодію та співробітництво у сфері кібербезпеки та кіберзахисту.

"Взаємодія команд реагування CSIRT-NBU (команда реагування на кіберінциденти у банківській системі) та CERT-UA (урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України) суттєво підвищить кіберстійкість банківської системи України до сучасних викликів і загроз, дасть змогу ефективніше реагувати та протистояти актуальним кіберзагрозам, насамперед високого ступеня складності, сприятиме стабільності банківської системи України", - повідомляється на сайті НБУ.

Згідно з повідомленням, у рамках співпраці сторони планують здійснювати раннє та/або термінове оповіщення про виявлені спроби вчинення кібератак, рівень та складність яких може становити значну загрозу для банківської системи України, критичної інфраструктури та національної безпеки України.

Окрім цього, сторони планують обмінюватися інформацією про результати аналізу виявлених кіберінцидентів та кібератак, а також рекомендаціями і заходами з підвищення рівня кіберзахисту.

Сторони також обмінюватимуться технічною, технологічною та довідковою інформацією у сфері забезпечення кіберзахисту та проводитимуть спільні навчальні, консультативні та суспільно-освітні заходи, обмінюватимуться набутим досвідом у сфері забезпечення кібербезпеки та кіберзахисту, йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна має власні розробки, які допоможуть перебити телевізійний сигнал РФ у прикордонні, - Зеленський

Витрати на генеративний ШІ в АТР досягнуть $26 млрд до 2027 року

Tesla просить акціонерів повторно схвалити винагороду Маска в $56 млрд, скасовану судом

Apple розгляне можливість виробництва пристроїв в Індонезії - Кук

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ LIFECELL, ЗНЯВШИ АРЕШТ ІЗ 19,8% КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ КОМПАНІЇ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

Samsung повернув собі лідерство на світовому ринку смартфонів у I кв. - IDC

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА