08:57 15.08.2019

Microsoft зізналася у прослуховуванні користувачів

1 хв читати
Microsoft зізналася у прослуховуванні користувачів

Microsoft збирала записи спілкування користувачів з голосовим асистентом Cortana і перекладачем Skype Translator, співробітники компанії і підрядники вивчають ці дані для поліпшення сервісів, передає Reuters з посиланням на представника Microsoft.

Компанія оновила інформацію про конфіденційність і розділи FAQ своїх продуктів щоб "внести ясність", додали в Microsoft.

Видання Motherboard звернуло увагу, що в інформацію про конфіденційність голосового помічника Microsoft додалася наступна фраза: "Коли ви говорите з Cortana або іншими додатками, що використовують голосові сервіси Microsoft, компанія зберігає копію вашого аудіозапису".

За останні місяці одразу кілька великих IT-компаній визнали, що прослуховують деякі повідомлення своїх користувачів. Всі вони пояснюють, що це необхідно для поліпшення голосових асистентів або інших сервісів.

Однією з останніх стала Apple - після матеріалу The Guardian в якому співробітник одного з підрядників купертінівської компанії розповів, що прослуховував записи розмов користувачів з голосовим помічником Siri. За його словами, найчастіше асистент активувався випадково і на аудіо потрапляли конфіденційні дані, наприклад, адреси клієнтів або медичні відомості. Після цього Apple тимчасово призупинила дану практику, а в США на компанію подали до суду.

Поліпшенням голосових асистентів пояснили прослуховування і Google з Amazon. У Facebook заявили, що вивчали голосові повідомлення користувачів різних сервісів, що належать компанії, щоб зрозуміти, наскільки точно працює функція диктування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА