15:20 15.08.2019

Нацрада перенесла розгляд результатів позапланової перевірки NewsOne

2 хв читати
Нацрада перенесла розгляд результатів позапланової перевірки NewsOne

 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення перенесла розгляд результатів позапланової перевірки телеканалу NewsOne (ТОВ "Новини 24 години") у зв'язку з відсутністю представника телекомпанії на засіданні регулятора.

"Перенесли розгляд питання про результати позапланової перевірки NewsOne через те, що компанія "не отримала" запрошення регулятора взяти участь у засіданні. Це процедурне питання обов’язкове до виконання, оскільки в суді телеканал може оскаржити рішення Національної ради не по суті, а через можливе порушення процедури", - повідомив член Нацради з телерадіомовлення Сергій Костинський на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, проект рішення, який передбачає звернення до суду про анулювання ліцензії NewsOne, буде розглянуто 5 вересня 2019 року.

Як повідомлялося, Нацрада наприкінці липня 2019 року зафіксувала порушення під час позапланової перевірки NewsOne у зв'язку з наміром каналу провести телеміст із російським телеканалом "Россия 1".

Сергій Костинський у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" заявляв, що якщо факти порушень - розпалювання ворожнечі - підтвердяться, то, за його прогнозами, щодо NewsOne буде застосовано санкції.

Телеканал NewsOne 8 липня повідомив про скасування телемосту з російським каналом "Россия 1". Згідно із заявою українського каналу, це рішення ухвалено "через прямі погрози фізичної розправи на адресу каналу, журналістів і їхніх сімей".

Телеканал "Россия 1" та український NewsOne планували провести двогодинний телеміст "Треба поговорити" 12 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА