16:45 05.09.2019

NewsOne розцінює позов Нацради про анулювання ліцензії як цензуру

2 хв читати
NewsOne розцінює позов Нацради про анулювання ліцензії як цензуру

 Телеканал NewsOne (ТОВ "Новини 24 години") розцінює рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про застосування до телеканалу юридичної санкції - звернення до суду з позовом про анулювання ліцензії - як наступ на свободу слова в Україні, впровадження цензури та спробу нової влади витіснити незалежні засоби масової інформації з телерадіопростору України.

Як повідомляється в заяві на сайті телеканалу, в NewsOne наголошують: рішення Нацради базується на численних порушеннях закону, які мали місце до й під час позапланової перевірки телеканалу.

"Національна рада відверто й цинічно продемонструвала зневагу до правових процедур і вдалася до грубого тиску на власних працівників заради знищення незалежного телеканалу. Ймовірно, отримати індульгенцію за старі гріхи від нової влади важливіше, ніж дотримуватися демократичних принципів і обстоювати ідеали правової держави", - йдеться в тексті заяви NewsOne.

Як наголошується в заяві, в умовах концентрації вертикалі владних повноважень у руках однієї політичної сили, створення у Верховній Раді монокоаліції та неодноразових заяв представників нової влади про необхідність вирішення "проблеми" з незалежними інформаційними телеканалами рішення Нацради можна розцінювати як крок до узурпації влади, шлях до побудови автократичної держави, монополізації інформаційного простору країни з однією точкою зору на розвиток держави та суспільства.

Телеканал NewsOne також заявив, що продовжить боротьбу за свободу слова і плюралізм думок в українському суспільстві.

"Ми обстоюватимемо право наших глядачів на вільне вираження думки в суді, звернулися до українських та міжнародних державних органів і громадських організацій із закликом втрутитися в дії одіозного державного органу, який за останні п'ять років неодноразово ставав центром гучних скандалів, пов'язаних із фактами цензури та спробами тиску на незалежні засоби масової інформації", - стверджують на телеканалі.

Як повідомлялося, Нацрада з телерадіомовлення звернулася до суду про анулювання ліцензії NewsOne. Це рішення Нацрада ухвалила одноголосно.

Наприкінці липня 2019 року під час позапланової перевірки NewsOne Нацрада зафіксувала порушення у зв'язку з наміром каналу провести телеміст із російським телеканалом "Россия 1".

Член Нацради Сергій Костинський у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" заявляв: якщо факти порушень - розпалювання ворожнечі - підтвердяться, то, за його прогнозами, до NewsOne буде застосовано санкції.

Телеканал NewsOne 8 липня повідомив про скасування телемосту з російським каналом "Россия 1".

Телеканал "Россия 1" і український NewsOne планували 12 липня провести двогодинний телеміст "Треба поговорити".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА